Søndag d. 7. juni 2020 - �rgang 15
Jette Have Kristensen

Hjertestarterdagen 16. oktober markeres i Løgstør

08-10-2019

Hjertestarterdagen er en vigtig og lærerig dag, der sætter fokus på at kunne træde til med livreddende førstehjælp ved hjertestop.

Dagen afholdes hvert år den 16. oktober af Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden i samarbejde med frivillige aktører over hele landet.
Også i Løgstør bliver dagen markeret, idet førstehjælpsinstruktør i Røde Kors, Jette Have Kristensen, denne dag viser hjertemassage og demonstrerer brugen af hjertestarter. Jette understreger, at alle er velkomne mellem kl. 14 og 16 i Røde Kors-butikken i Østerbrogade.

Red Hjernen – som er en ny kampagne - vil der ligeledes være mulighed for at høre om. Blodprop eller blødning i hjernen, som vi før kaldte slagtilfælde, har nu fået den internationale betegnelsen "stroke".

Stræk - snak - smil
Kom og lær de 3 symptomer, stræk, snak, smil, der kan være afgørende for, at man kommer tidligt til behandling, så mange følgeskader ikke opstår.

FAKTA OM HJERTESTOP OG GENOPLIVNING I DANMARK

4.000 mennesker får hvert år hjertestop uden for hospital i Danmark, hvoraf næsten 13 pct. overlever. • Vidner træder til i 66 procent af tilfældene af hjertestop uden for hospital. • Hvis personen med hjertestop bliver stødt med en hjertestarter inden for 3 – 5 minutter efter hjertestoppet, kan overlevelsen være op til 50 – 70 %.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!