Onsdag d. 30. september 2020 - �rgang 15

Hør detaljerne om genforeningen for 100 år siden

29-08-2020

Genforeningen i Sønderjylland i 1920 er emnet for det første foredrag i den nye sæson i Folkeuniversitetet i Vesthimmerland, som starter på onsdag den 2. september.

De fleste af os husker de gamle sort-hvide billeder, vi har set af kong Christian X, der rider over den gamle grænse ved Kongeåen på sin hvide hest. Men hvordan var det nu lige med det, der ellers skete dengang for 100 år siden? Og hvad var baggrunden for det? Måske ligefrem den lykkeligste og vigtigste begivenhed i de sidste 100 års Danmarkshistorie?

Den 2. september kan man få rede på detaljerne, når Carsten Paarskrog Rasmussen, enhedsleder for historie på Museum Sønderjylland og adjungeret professor i historie på Århus Universitet, åbner sæsonen i Folkeuniversitetet i Vesthimmerland. 

Carsten Paarskrog Rasmussen har en imponerende viden om grænselandet og den sønderjyske historie og er også kendt som en blændende formidler fra blandt andet tv-serien ”Historien om Danmark”.

Foredraget er det første efter Corona-nedlukningen i Folkeuniversitetet. Der er derfor en række vigtige ændringer i forhold til det, de trofaste gæster kender fra tidligere. Lokaliteten er flyttet fra det gamle rådhus i Løgstør til  festsalen på Ranum Efterskole. Dér vil der være rigelig plads til at overholde afstandskrav, ligesom spritdispensere vil være til rådighed, så en sikker deltagelse skulle være garanteret. 

Disse nye tiltag og det nye mødested gælder indtil videre til og med uge 42. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!