Mandag d. 13. juli 2020 - �rgang 15

Kimbrerparken indvies på tirsdag

08-06-2019

Midt i april 2019 flyttede borgere og medarbejdere ind i de nye rammer i Kimbrerparken. Det fejrer Region Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune med en officiel indvielse tirsdag 11. juni.

Kimbrerparken er et nyskabende samarbejdsprojekt mellem Region Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune. Visionen med samarbejdsprojektet er helt overordnet at give borgere med psykiske vanskeligheder banebrydende muligheder i eget liv.

- Jeg er meget begejstret for, at vi nu er nået i mål med de fysiske rammer. Det har været en lang - men god – proces, hvor vi har haft lejlighed til at øve os i at samarbejde og finde nye løsninger. Det må siges at være et rigtig godt afsæt for det videre samarbejde, som jo først for alvor skal stå sin prøve nu, hvor det skal omsættes i konkrete resultater til gavn for de borgere, som er tilknyttet Kim-brerparken. Jeg er stolt over samarbejdet, og glæder mig til at følge den videre udvikling, siger regionsrådsforman Ulla Astman.

Samarbejdsprojektet bygger på en grundlæggende tro på, at mennesker udvikler sig gennem relationer, fællesskaber og deltagelse i samfundslivet. Derfor indvies også et Fælleshus, hvor borgere fra Kimbrerparken og lokalsamfundet sammen kan dyrke forskellige interesser, mødes i netværkscaféen
og skabe fællesskaber. De fysiske rammer består derudover af 20 kommunale boliger og det regionale botilbud ”Bostedet Aars” med 40 boliger.

- Her i Vesthimmerlands Kommune hilser vi Kimbrerparken velkommen. Det er et helt unikt projekt, hvor jeg er sikker på, at vi sammen med Region Nordjylland, vil vise nye veje til, hvordan vi integrerer borgere med psykiske vanskeligheder i lokalsamfundet. Jeg er rigtig stolt over at opleve lokalsamfundets opbakning til Kimbrerparken og det tegner godt for Kimbrerparkens fremtid. Det bliver spændende at følge Kimbrerparken i de kommende år, siger Per Bach Laursen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Kimbrerparken erstatter det psykiatriske bosted Vestervang i Løgstør og Boformen Skovvænget i Ålestrup.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!