Søndag d. 11. april 2021 - �rgang 16

KOL-netværk i Løgstør vokser

14-04-2016

Mange KOL-patienter har en medicintype, de ikke kan få effekt af.

"Det værste, jeg har hørt i den sammenhæng, var, da en praktiserende læge mente, at det eneste, folk med KOL skal gøre, er at holde op med at ryge. Så forsvinder det. En overlæge med speciale i lungesygdomme lænede sig frem og sagde: Det er godt, jeg ikke er patient hos dig."

Ovenstående blev fremført af Vesthimmerlands Kommunes KOLsygeplejerske Louise Gorell Mackenhauer på et velbesøgt møde i KOLnetværk Løgstør.

Hun pointerede, at KOLpatienters livskvalitet hænger nøje sammen med korrekt brug af deres medicin, som skal inhaleres. Beklagevis får en del af deres læge ordineret en type baseret på pulver, som de ikke har kræfter til at suge op fra beholderen. Effekten af pulvermedicin bestemmes af en patients sugekraft. Er sugeevnen utilstrækkelig, skal konverteres til den anden hovedtype, som er spray.

Blandt de fremmødte til arrangementet, som blev afholdt i Byens Hus i Løgstør, var der flere med problemer i relation til deres medicin. Noget blev klaret på stedet, mens der i andre tilfælde blev aftalt hjemmebesøg.

Louise Gorell Mackenhauer, der også omtalte den uundgåelige slutning på livet, opfordrede til medlemsskab af Lungeforeningen.

Netværkets tovholder, journalist Ole Nielsen, Løgstør, oplyser, at det genoplivede netværk nærmer sig 20 deltagere.

Endnu er der ikke berammet nye møder, men der påregnes et eller to arrangementer før sommerferien.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!