Verdensmester i stegt flæsk fejrer 25 års jubilæum på Trend Kro
Trend Kro kom for alvor på verdenskortet, da man i 2011 satte den første verdensrekord med 1.372 spisende til stegt flæsk og persillesovs. Men for at gøre det fuldendt lavede man året efter et nyt verdensrekordforsøg og samlede ikke mindre end 2.013 personer til spisning. En rekord der aldrig siden er blevet slået, beretter en stolt kromutter Gitte Sørensen, der den 1. juli 2017 kan fejre 25 års jubilæum som indehaver af kroen.
- Jobbet som overtjener på Pinenhus, Glyngøre, var ikke nok. Jeg ville gerne have mit eget og det fik jeg, da købet af Trend Kro kom på plads. En herlig beslutning for siden har jeg kunnet gøre det jeg har haft lyst til, nemlig at skabe nogle hyggelige rammer for gæster, der kommer og spiser, fester på kroen, levering af mad til en lang række festligheder i privat regi, og hyggelige rammer for de, der vil drikke en øl og snakke sammen, siger Gitte Sørensen, Trend Kro.
- Vi har en landevejskro med en Morten Korch stemning. Her er rart at være og man spiser godt. Det til dagligt og når vi ved højtiderne laver vore traditionelle ta’ selv borde.
De gamle traditionelle retter af dansk mad står i højsædet, hvilket er populært og gør, at mange gæster er gengangere. Især vores traditionelle torsdags aftener med stegt flæsk og persillesovs er et hit, siger en smilende krovært Gitte Sørensen, der mindes da verdensrekorderne blev sat. Puh ha for et stort arbejde, men hvor var det skønt, da rekorderne var i hus, husker hun.
For 12½ år siden kom ”Den bette slagter” Allan Sørensen ind i billedet og er senere blevet ægtemand. Han tilførte Trend Kro erfaringer fra sit arbejde som udlært butiksslagter og startede et slagteri på kroen. En ny succes var hjemme. Nu er man selvforsynende med kød til den megen mad der laves, eget pålæg til smørrebrød og et salg af slagtervarer. Et tiltag der har gjort, at der altid er friske råvarer til madlavningen og at alt kødet kan bruges.
Hver dag leverer Trend Kro mad til 140 personer rundt omkring i Vesthimmerland. Tre biler sørger for, at maden kommer rundt og Gitte og Allan Sørensen sørger for, at det altid er god mad der leveres og at der er nok af den.
-Det kræver mange arbejdstimer, da vi altid er på. Men mandag efter at de mange retter mad er færdigpakket og sendt ud, så tager vi en slapper. Mandag er Trend Kro nemlig lukket, og der lades op til resten af ugens mange timers indsats.