Fredag d. 24. maj 2019 - Årgang 14
Museumsdirektør Broder Berg viser på kortet de mange steder i Aars, hvor Per Kirkeby har efterladt sig spor.

Kulturugen kommer ikke udenom Per Kirkeby

06-03-2019

Vesthimmerlands Museum har en særlig Per Kirkeby-udstilling, og i anledning af Kulturugen Aha har museet inviteret til foredrag og morgenkaffe.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

I går klokken 09.00 var der allerede fyldt op i den nye Per Kirkeby Information på Vesthimmerlands Museum. Omkring 30 tilhørere havde sat sig til rette for at høre museumsdirektør Broder Berg fortælle om den landskendte kunstner, der i usædvanlig grad har sat sit aftryk på Aars. Omkring 15 bygningsværker og skulpturer er det fra 1980 og 30 år frem blevet til fra hans hånd. Per Kirkeby døde 9. maj sidste år.

Broder Berg siger, at historien om Per Kirkeby ikke har været godt nok forklaret. Det skal der nu tages hånd om. Dels ved at oprette et guidekorps i Aars med frivllige, som vil dykke ned i Per Kirkebys betydning i Aars. Dels er museumsdirektøren i færd med at søge fondsmidler, så der kan ansættes en medarbejder på museet, som har et særligt speciale i denne kunstner, der blandt andet har tegnet tilbygningen til museumsbygningen samt Vesthimmerlands Musikhus.

Udover at se Per Kirkeby Informationen og få et par ord med på vejen, fik tilhørerne også serveret kaffe og kage af frivillige på museet. I morgen torsdag den 7. marts klokken 10 gentages arrangementet, som er en del af programmet for den aktivitetsrige kulturuge Aha.

Alene i morgen er der programsat 22 arrangementer rundt omkring i Vesthimmerland. Klik på annoncen herunder og se programmet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!