Tirsdag d. 20. august 2019 - �rgang 14
Arkivfoto

Kunst på vej til det nye rådhus i Aars

27-01-2019

Kunst og skimmelsvamp blev blandet ind i godkendelsen af det endelige anlægsregnskab for rådhusbygningen.

Af Jacob Dalgaard

Der var sådan set ingen bemærkninger til anlægsregnskabet for rådhusbygningen i Aars, som torsdag blev endeligt godkendt i byrådssalen. Borgmester Per Bach Laursen konstaterede dog, at det var flot, at et så stort byggeri blot havde haft et merforbrug på 32.000 kroner i forhold til det afsatte beløb i budgettet på 36.769.758 kroner.

Men socialdemokraten Anders Kjær Kristensen havde dog en indvending. Han var bekymret over, at to rapporter om skimmelsvamp i det gamle rådhus var blevet brugt som løftestang til at bygge et helt nyt rådhus. "Det er ikke i orden," påpegede Anders Kjær Kirstensen.

- Hvis der blev fundet skimmelsvampå på Vestrup Skole, så ville der i hvert fald ikke blive bygget en ny skole, sagde socialdemokraten, der selv er pedel på Vestrup Skole.

Bemærkningen fik Per Bisgaard (V) til at afvise, at rådhusbyggeriet alene var baseret på problemerne med skimmelsvamp. Der var også andre elementer i sagen, sagde han og ønskede at vide, om Anders Kjær Kristensen havde en særlig dagsorden med sin kommentar. Det havde han dog ikke.

Kunst på vej til rådhuset

Det er cirka halvandet år siden det nye rådhus blev taget i brug, og væggene i huset er stadig tomme. Henrik Dalgaard (K) undrerde sig over, at han ikke havde hørt noget fra det kunstudvalg, der var blevet nedsat for at få udsmykket huset.

Kurt Friis Jørgensen (V) kunne så røbe, at produktionsskolen Kongshøjgård er i færd med at lave noget udsmykning, og det bliver ganske gratis.

Per Bach Laursen kunne supplere med, at fotograf Søren Friis kommer med nogle fotografier fra hele Vesthimmerland. Han gik dog og ventede på noget sne, så der også kunne komme nogle vinterlige fotos. Nu er sneen kommet, og måske er en udsmykning af rådhuset således rykket tættere på.

... og så blev anlægsregnskabet til sidst godkendt.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!