Tirsdag d. 14. juli 2020 - �rgang 15

Kunstnere vil etablere færgeforbindelse over Limfjorden

11-06-2019

I dagene fra den 6. til den 10. august 2019 vil det igen være muligt at tage færgen over Limfjorden øst for Aggersundbroen, når tredje udgave af Nørrekærbiennalen afholdes. Biennalen skal blandt andet knytte indbyggerne i Tolstrup og Manstrup tættere sammen på tværs af fjorden.

Af Jacob Dalgaard

Det kunstneriske projekt Nørrekærbiennalen blev afholdt første gang i 2014 og igen i 2017.

Som en markant del af kunstprojektet i 2019 vil de involverede kunstnere åbne en ny forbindelse over Limfjorden, hvor man fra den 6. til den 10. august kan sejle med rofærge fra høfderne ved Nørrekær over Limfjorden til Han Herred ved det gamle udskibningssted.

"Vi glæder os til at genåbne færgetrafikken over Limfjorden med en åredrevet Kaag roet med stærke kunstnerhænder og rugbrødsmotorer," lyder beskrivelsen af projektet, som 10 kunstnere står bag. Derudover er yderligere seks kunstnere inviteret til at deltage i Nørrekærbiennalen 2019.

Nibe Kaaglaug har velvilligt stillet deres sildekaag til rådighed for færgeoverfart under Nørrekærbiennalen. Sildekaagen blev bygget i 1987 af Nibe Museum i samarbejde med Nibe Skole og Nibe Produktionsskole, som en tro kopi af det fiskerfartøj, sildekaagen, som i flere århundreder har været Østlimfjordens - og i perioder - Danmarks vigtigste fiskerbåd.

Kaagen er fladbundet med en længde på 22,5 fod der kun stikker 10 cm og derfor kan sejle helt op til land og derfor i århundreder har været velegnet til færgefart. Den drives af en besætning på 4-5 roere og kan dertil medtage 4-5 passagerer, der er velkomne til at ro med. Kaagen er forsynet med redningsveste til alle passagerer og besætningsmedlemmer.

En del af Nørrekærbiennalen går også ud på at knytte Tolstrup og Manstrup sammen som venskabsbyer ved at sejle de lokale indbyggere frem og tilbage over fjorden for at møde hinanden.   

Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerland har for nyligt bevilget 20.000 kroner til biennalen, som har et samlet budget på 839.000 kroner. Heraf er de 330.000 kroner øremærket til honorarer til kunstnerne.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!