Søndag d. 5. april 2020 - �rgang 15

Kursus for par i Løgstør

18-03-2020

I Vesthimmerland har par med børn de sidste par år haft mulighed for at få konkrete redskaber og inspiration til at passe godt på parforholdet på Folkekirkens Familiestøttes kursusforløb ”Plej jeres parforhold”, som næste gang afholdes i Løgstør. Læs mere om kurset, og hvad Rene og hans kone har fået ud af at deltage.

Vi skal passe godt på hinanden i disse Corona-tider. Og når hverdagen vender tilbage, skal vi fortsætte med at passe på hinanden - også når det gælder parforholdet. Studier viser nemlig, at når vi har det godt i vores parforhold, så oplever vi generelt højere livskvalitet. Så der er god grund til at værne om det.

René har sammen med sin partner deltaget på det forrige kursusforløb, som foregik i Aalestrup. Han fortæller her, hvorfor han endte med at sige ja, da hans kone foreslog, at de skulle deltage:

”Som tiden går, og det gælder alle, bliver dagligdagen præget af rutiner. Er der noget galt i det? Nej slet ikke, men rutiner kan også have godt af at blive ”smurt eller plejet” Præcis som du sikkert gør med din bil, motorcykel, racercyklen eller andet du går op i. Hvorfor så ikke dig selv og din partner? Man bruger trods alt ret meget tid sammen, så hvorfor ikke have det så godt som muligt?

René indrømmer, at han til at begynde med ikke var lun på idéen, da konen forslog kurset. Han forestillede sig, at det var en slags parterapi, og det var han imod. Så tænkte han lidt over det og fik øje på, at det også var en mulighed for at få tid og ro til at være sammen i to hele dage og prioritere hinanden – en pause fra hverdagens travle trummerum.

Og siden fandt han ud af, at kurset slet ikke er parterapi. Man får viden og konkrete redskaber og gode samtaler med sin partner. Og man drøfter ikke tingene med andre på holdet.

Kom omkring de vigtige dele af jeres parforhold
En grundtanke i ”Plej jeres parforhold” er, at det, vi er bevidste om, kan vi gøre noget ved. Det, vi ikke er bevidste om, har det med at gøre noget ved os. Når vi bliver bevidste om f.eks. dårlige mønstre i den måde, vi taler sammen på, er det første skridt på vejen til at ændre det. Derfor er kommunikation et af temaerne på kurset.

Desuden tages temaer som tryghed, kærlighed, sex og forsoning op. Altså helt almindelige temaer, som er vigtige dele af parforholdet, som tages op af certificerede undervisere.

Det er værd at bemærke, at kursusforløbet også udbydes af andre aktører, men at Folkekirkens Familiestøttes kursus er uden egenbetaling. Kurset består af to hele dages kursus samt to aftner hvor parrene genbesøger det, de lærte på de første kursusdage og får lejlighed til at få talt om, hvordan kursets emner er blevet taget med ind i familiens hverdag.

Næste forløb foregår i Løgstør den 24. og 25. april kl. 9.00 – 16.00 og man kan tilmelde sig via hjemmesiden Folkekirkensfamiliestotte.dk. Tilmeldingsfristen er 3. april.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!