Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15

Kurts kulturbus skal give skolebørn adgang til kulturtilbud

08-10-2020

Folkeskoleklasser i Vesthimmerlands Kommune kan fremover komme på en årlig gratis bustur til vesthimmerlandske kulturinstitutioner.

Af Jacob Dalgaard

Med det historisk positive budget for 2021 i Vesthimmerlands Kommune får folkeskoleeleverne fra næste år mulighed for at komme på ekskursion til Vesthimmerlands mange kultur- og samfundsrelaterede seværdigheder. Byrådet har årligt afsat en pulje på 500.000 kroner, som skolerne kan søge ind på til busture indenfor kommunegrænsen.

Byrådet godkendte i går enstemmigt det endelige budget, og dermed er puljen en realitet. Men Henrik Dalgaard fra Det Konservative Folkeparti havde svært ved at skjule, at han ikke var begejstret for gaven, som han kaldte "Kurts Kulturbus". Navnet er givet med henvisning til Venstres gruppeformand Kurt Friis Jørgensen, som har været varm fortaler for bussen, som skal gøre det muligt at give børn og unge i skolerne indsigt i deres hjemkommune. 

Henrik Dalgaard henviste til høringssvar fra skolerne, som ikke har anbefalet bussen. Men den udtalelse kaldte Lars Andresen fra Venstre for en billig omgang. 

- De høringssvar skal ses i lyset af, at skolerne samtidig var stillet en rammebesparelse på 0,9 procent i udsigt, og så er det klart, at de foretrækker at undvære en årlig bustur, lød det fra Lars Andresen. 

Den konservative gruppeformand holdt dog fast i sit synspunkt, fordi de to forslag om en kulturbus og rammebesparelser var udsendt særskilt. Men Henrik Dalgaard lover at give "Kurts Kulturbus" en chance:

"Kurt har lovet, at hvis den har kørt i et år, og der ikke har været nogen med den, så lukker den igen," sagde Henrik Dalgaard, da han i ellers rosende vendinger kommenterede budgetaftalen i byrådssalen i går. 

Og Kurt Friis Jørgensen tror på, at bussen nok skal blive brugt: 

- Vi hører fra mange skoler, at det er dyrt at komme ud af huset. Nu bliver der en mulighed for, at skolerne kan byde ind på puljen og få midler til en bus. 

Det forventes i budgetaftalen, at cirka 100 skoleklasser årligt vil benytte sig af at komme på tur med tilskud fra buspuljen. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!