Mandag d. 16. december 2019 - �rgang 14

Lægevagten i Farsø lukker ned på hverdage

26-06-2019

Lægemangel angives som årsag til, at lægevagten i Farsø reduceres til kun at have åbent i dagtimerne i weekenden.

Fra 1. december er det slut med at komme til lægevagt i Vesthimmerland. De prakiserende lægers organisation, PLO-Nordjylland, har besluttet at reducere kraftigt i bemandingen på Farsø Sygehus, idet konsultationer på hverdage lukkes ned. Fra julemånedens start skal vesthimmerlandske borgere, der får brug for lægevagten således til enten Aalborg, Thisted eller Hobro sygehuse.

PLO-Nordjylland har meddelt ændringen til Vesthimmerlands, Rebild og Mariagerfjord kommuner. I orienteringen til kommunerne fremgår det, at der vil ske reduktion i bemandingen på lægevagtkonsultationen på Farsø Sygehus, således at konsultationen på Farsø Sygehus vil være lukket om aftenen på alle dage, men at der fortsat vil være åbent i Farsø lørdag, søndag og helligdage i dagtiden.

Som årsag angiver PLO den tiltagende mangel på praktiserende læger og vagtlæger samt at skadestuen i Farsø har indskrænket åbningstiden og dagligt lukker kl. 15 i stedet for kl. 17, således at visse patienter må visiteres til andre konsultationssteder. Derfor anser PLO-Nordjylland behovet for konsultationsstedet reduceret.

Aalborg Universitetshospital har oplyst, at årsagen til, at åbningstiden i skadestuen i Farsø midlertidigt har været indskrænket fra kl 17 til 15 er,  at det har været problematisk at finde lægebemanding til Skadestuen i Farsø. Skadestuen i Farsø vil igen have almindelig åbningstid til kl. 17 fra den 1. august 2019.

Ændringerne fra PLO-Nordjylland falder ikke i god jord hos Region Nordjylland. Regionsrådsmedlem Pia Buus Pinstrup (K) siger til Lokaltindblik.dk. at hun ikke kan støtte op om beslutningen, og hun vil følge sagen tæt.

Regionens administration tager også skarpt afstand fra lægernes beslutning, som de kalder uacceptabel. Det er PLO-Nordjylland blevet gjort opmærksom på i en mail, hvor lægerne inviteres til et møde umiddelbart efter sommerferien.

Den regionale administration anfægter endvidere, at en sådan ensidig ændring af serviceniveauet i lægevagten blev fremlagt under punktet "eventuelt" i samarbejdsudvalget for almen læger uden forudgående drøftelse med regionen i forhold til andre mulige løsninger.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!