Søndag d. 7. juni 2020 - �rgang 15
Fra venstre næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget Niels Hebøll, prisvinderne fra Skivum Heidi Nielsen og Birgit Kristensen

Landsbypris endte i Skivum

08-11-2019

Heidi Nielsen og Birgit Christensen fik i aftes tildelt den vesthimmerlandske landsbypris for deres store engagement i Skivum, især i og omkring Skivum Forsamlingshus.

Det myldrede ind med frivillige fra Vesthimmerlands 45 landsbyer, da Landsbyrådet i aftes havde indkaldt til årsmøde. Det skete på Ranum Efterskole, hvor der både blev afholdt valgt til rådet, serveret mad til deltagerne og leveret musikalsk underholdning ved landsbytroubadouren Mikael K.

Årsmødet benyttes sædvanen tro til at uddele Landsbyprisen, og i år var det et par kvindelige ildsjæle fra Skivum, Heidi Nielsen og Birgit Christensen, der løb med prisen. Der var otte indstillede til Landsbyprisen, hvilket ifølge Niels Heebøll fra kommunens kultur- og fritidsudvalg vist er rekord.

I indstillingen står der, at ud af de mange mennesker, der gør meget i og omkring Skivum er der især to personer, der hver uge året igennem knokler med at få forsamlingshus og hærvejsherberg til at fungere. De rengør og står for udlejning, de rykker ud, hvis der er noget praktisk, der skal ordnes til en fest en lørdag aften, de er sikre hjælpere ved fællesspisning, bankospil, Sankt Hansfest, fredags-fyraftens-kaffe, dilletant m.m.. Og så er de da også lige med, når der er legeredskaber eller shelters, der skal males og vedligeholdes. Alt sammen ting, som er vigtige for at fællesskabet og et lokalsamfund kan fungere, men som måske nemt bliver lidt usynligt og overset, når det bare er på plads og bliver gjort til rette tid, men som bliver meget synligt og øv-agtigt, når det ikke bliver gjort, sagde Niels Heebøll.

Der var kun lovord til de frivilliges indsats ude i landsbyerne. Også fra kultur- og fritidsudvalgsformand Asger Andersen:

- Som landsbyildsjæle formår I at gøre det, som mange af verdens store ledere ikke formår i disse år. Nemlig at række ud efter hinanden og se muligheder frem for begrænsninger. Det handler ikke om personlig vinding - men om landsbyens fremtid og trivsel.

Cirka 100 mennesker deltog i årsmødet.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!