Fredag d. 24. maj 2019 - Årgang 14
ARKIVFOTO: Centerleder Dorte Svenningsen står foran udskiftning af både lys og lyd i Lanternen

Lanternen skal allerede udskifte lys og lyd

05-03-2019

Lys og lyd blev købt for billigt, da Lanternen blev bygget i 2015. Derfor står den selvejende institution nu overfor en større udskiftning for omkring en halv million kroner.

Af Jacob Dalgaard

Kultur- og Idrætscenter Lanternen har søgt Kultur og Fritid i Vesthimmerlands Kommune om tilskud på 30.000 kroner til udskiftning af alle lysarmaturer i hallen og salene til LED-belysning. Forvaltningen har allerede bevilget pengene, og i morgen onsdag forventes Kultur- og Fritidsudvalget også at give tilsagn.

Det er mindre end fire år siden, Lanternen blev indviet. Centerleder Dorte Svenningsen siger, at LED-belysningen dengang blev sparet væk. Siden er der også sket en stor udvikling på det område, så nu har Lanternen valgt at foretage investeringen på omkring 250.000 kroner.

Ifølge beregninger fra to forskellige energifirmaer vil Lanternen kunne trække 36-38.000 kWh fra sit årsforbrug af el på 65.000 kWh ved at skifte til LED-belysning, hvilket driftsøkonomisk svarer til en besparelse på 70-75.000 kr. Dermed ventes investeringen af være hentet hjem på under fire år.

Lydanlæg skiftes også

For at få anlægsbudgettet til at nå sammen blev der sparet hist og pist, da Lanternen blev bygget. Dorte Svenningsen erkender, at lydanlægget også blev købt for billigt. Det har vist sig at være ubrugeligt, og når der har været afholdt foredrag og arrangementer med speaker, har man været nødsaget til at stille lydanlæg op manuelt.

Derfor tager Lanternen nu konsekvensen, bider i det sure æble, og køber et nyt anlæg. Det er også en investering til omkring en kvart million kroner. Det er imidlertid ikke en investering, der umiddelbart har udsigt til at kunne tjene sig selv hjem igen. Derfor er der søgt om støtte fra fonde. Indtil videre er der kommet 30.000 kroner, siger Dorte Svenningsen, der håber, at lydanlægget kan blive skiftet i sommerferien.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!