Søndag d. 13. juni 2021 - �rgang 16

Ledigheden i 3F Midfjord steg grundet Coronaen

30-10-2020

-    Coronaens virkning på beskæftigelsen i Vesthimmerland kan aflæses på ledighedstallene. Onsdag den 29. oktober 2020 var 5,96 procent af arbejdsstyrken uden job. Det er 25 procent flere end på samme tidspunkt sidste år, oplyser A-kasseleder Brian Bertelsen, 3F Midtfjord. 

- I foråret og hen over sommeren har vi haft over 50 procent flere ledige, end vi plejer. Flere brancher møder store udfordringer. I vort område gælder det først og fremmest restaurationsområdet, transporten og industrielle virksomheder. Modsat tidligere kan vi konstatere, at der i sommer er sendt flere på arbejdsfordeling. Det sker normalt først i vintermånederne, fastslår Brian Bertelsen.

Næstformand Alex Pedersen, 3F Midtfjord, fortæller, at byggesektoren har kørt med stor aktivitet uafhængig af Coronaen. Her er den største hindring, at det ofte  tager lang tid at få en kommunal byggetilladelse. 

- Med hensyn til arbejdsfordeling undrer det os, at nogle lokale virksomheder ikke anvender den nye kompensationsordning, som er vedtaget i tre-partsforhandlingerne og som giver medarbejderne en højere ydelse i ledighedsperioden end den gamle ordning, pointerer Alex Pedersen.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!