Søndag d. 13. juni 2021 - �rgang 16
Fra venstre ses Poul Erik Henriksen fra HMC Byg & Anlæg, borgmester Per Bach Laursen og ejendomschef hos Lidl, Kristoffer Stimpel.

Lidl tog første spadestik i Aars efter mange års tilløb

23-10-2020

I henved et årti har Lidl haft interesse for at etablere sig i Aars. I dag tog koncernen så det første spadestik til en butik.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Har man haft sin færden gennem Aars's hovedgade de seneste uger, har man næppe kunnet undgå at bemærke, at der er blevet slået et stort hul i den nederste del af Himmerlandsgades sydlige side på hjørnet af Præstegårdsvej. Her er fem ejendomme blevet jævnet med jorden. 

Den drastiske manøvre står Lidl bag, som nu omsider har fundet en passende beliggenhed til en ny butik i Aars. I dag blev det første spadestik taget af Lidls ejendomschef i Danmark, Kristoffer Stimpel, borgmester Per Bach Laursen og entreprenør Poul Erik Henriksen fra HMC Byg & Anlæg i Løgstør. 

Kristoffer Stimpel sagde ved spadestikket, at det har været et ønske at komme til Aars i mange år. Blandt andet har den gamle rådhusgrund været i spil, men for kommunen har det været et stærkt ønske at få butikken ind i hovedgaden, og det er nu lykkedes ved at flytte blandt andet Matas og en skobutik til andre lokaler i hovedgaden.

Den nye butik bliver på 1344 m2, og ovenpå bygges der en 142 m2 stor ejerlejlighed til en af de beboere, som har måtte rømme sin bolig for at gøre plads til den nye Lidl-butik. 

For borgmester Per Bach Laursen var det også en glædens dag, og han bød Lidl hjertelig velkommen til Aars:

- Det har været en lang proces, som har strakt sig over et par byrådsperioder. I har ledt efter en god placering, og det har været ventetiden værd. Også for kommunen, for denne placering har været med til at udvikle Aars, sagde Per Bach Laursen.

Det er Løgstørvirksomheden HMC Byg & Anlæg, der har fået opgaven med byggeriet, som faktisk allerede er et godt stykke henne med jordarbejdet. Medejer Poul Erik Henriksen lovede, at han vil gøre alt for at levere byggeriet til tiden. Han har også opsnappet, at Lidl har flere butikker på vej i Danmark, og derfor håber han, at HMC Byg & Anlæg kan gøre et godt indtryk, så virksomheden kan komme i spil til flere opgaver for Lidl. 

Lidl har for tiden 131 butikker i Danmark, og der når at blive indviet nogle stykker, inden butikken i Aars står klar til at slå dørene op til sommer. Butikken giver plads til cirka 20 nye arbejdspladser. 

Selv om Lidl har næsten 11.000 butikker på verdensplan, skal man ikke forvente flere i Vesthimmerland. Kristoffer Stimpel siger til Lokaltindblik.dk, at bystørrelser som Aars som udgangspunkt udgør den nedre grænse for Lidls placeringer. Dog kigger koncernen også på andre faktorer som opland, pendling og købekraft.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!