Tirsdag d. 10. december 2019 - �rgang 14
Nanna Folke Olsen forlader jobbet som museumsinspektør på Limfjordsmuseet med udgangen af august. Privatfoto

Limfjordsmuseets inspektør siger farvel

11-08-2019

Nanna Folke Olsen har netop fejret 10 års jubilæum på Limfjordsmuseet. 30. august bliver hendes sidste arbejdsdag, for hun og hendes familie er flyttet til Fyn.

Af Jacob Dalgaard

Et kendt ansigt på Limfjordsmuseet rykker nu teltpælene op og vender tilbage til Svendborg, hvor hun kom fra for 10 år siden, da hun blev ansat som museumsinspektør. Nanna Folke Olsen har i et årti haft ansvar for museets udstillinger, sejlture, forskning, indsamling af museumsgenstande og registrering for blot at nævne nogle af de mange alsidige opgaver.

Hendes mand er uddannet maskinmester i Svendborg, og nu har han fået job som underviser på selvsamme maskinmesterskole. Det er årsagen til, at familien nu vender tilbage til Fyn.

- Jobbet på Limfjordsmuseet var et drømmejob, og det er det sådan set stadigvæk. Løgstør er også et fedt sted at være, og det er ikke noget, vi har lyst til at flytte fra. Det er fordi, der er noget andet, vi har lyst til at flytte til, siger Nanna Folke Olsen, som er uddannet etnolog indenfor europæisk etnologi.

Familien omfatter også tre børn i alderen 3, 5 og 8 år, og den er allerede flyttet til Svendborg for at være klar til skolestart, selv om villaen i Løgstør endnu ikke er solgt. Indtil Nannas sidste arbejdsdag den 30. august, vil hun pendle mellem Fyn og Løgstør.

Afskedsreception med åbning af udstilling

Samme dag afholder Limfjordsmuseet afskedsreception for den afholdte museumsinspektør, og lejligheden benyttes samtidig til at markere åbningen af Limfjordsmuseets nye permanente udstilling: Den fantastiske Fjord - en udstilling om Limfjorden, skibene og sømændene i både storm og stille.

Det er nemlig Nanna Folke Olsen, der har haft ansvaret for udstillingens tilblivelse, hvor man kan blive klogere på Limfjordens søfart gennem 1000 år. Selv betegner hun udstillingen som en "føle-, gøre-, røreudstilling", hvor der bruges moderne virkemidler, som tiltaler, dem, der ikke gider at læse plancher fra gulv til loft.

Jeg har været meget glad for at være på Limfjordsmuseet. Selv om det er et lille museum, har der været masser af faglige udfordringer. Ikke mindst fordi jeg har haft fingrene i alt, og det har været virkeligt udviklende, slutter Nanna Folke Olsen, der endnu ikke har fundet et nyt job efter flytningen til Fyn.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!