Mandag d. 21. september 2020 - �rgang 15
Landmand Karsten Kærgaard vil igen i år vise rundt på landbruget på Livø

Livø åbner op til økologisk høstmarked for 15. gang

29-08-2020

Naturstyrelsen Himmerland, Livø Avlsgaard inviterer til Økologisk Høstmarked, lørdag d. 5. september.

Mange arrangementer er i år blevet aflyst pga. Covid-19, men Naturstyrelsen Himmerland har valgt at gennemføre årets økologiske høstmarked på Livø Avlsgaard – i øvrigt for 15. år i træk - med de forholdsregler der er nødvendige for at gennemføre sådan et arrangement. 

Det er muligt at komme med på en kort guidet tur med landmanden, der tager imod ved færgen og dernæst fortæller om øens økologiske landbrug og natur. Har man lyst til at komme lidt længere omkring på øen, bliver der også arrangeret små traktorture. 

Man kan desuden høre om Livøs energiforsyning, der i disse år er under omstilling til vedvarende energi. Der er opsat solceller, vindmølle og forskellige lagringsenheder til el og varme. Det gamle savværk vil køre som tidligere år og på plænen vil rebslagningsmaskinen snurre. 

På gårdspladsen underholder Lasse og Jens Jørgen med musik og hos Katja er der mulighed for at prøve at flette små ting med pil. Hun vil også udstille og sælge sine egne smukke kurve. 

Hvis det lykkes jægerne at få ram på en då, vil der være forlægning af denne og de vil fortælle om dyrelivet på Livø. 

I en af de gamle længer på Avlsgården er der indrettet pop-up butik, hvor det er muligt – få personer af gangen – at kigge på og købe af det store udvalg af korn og mel fra årets høst. Melet bliver malet på gårdens egne stenkværne. I butikken er der også honning fra øens økologiske bier. 

Høstmarkedsmenuen er i år lagt i hænderne på Livø Feriecenter, og de vil naturligvis servere en menu lavet af øens Anguskødkvæg og med brød bagt af øens mel.  Al spisning foregår foran Købmandscafeen, hvor det er muligt at sidde med afstand. 

Livø Avlsgaard  
Gården ligger på den smukke og særprægede Limfjordsø, hvor løvskov, hede, strand og masser af dådyr findes indenfor øens blot tre kvadratkilometer. 
Det er Miljø- og Fødevareministeriet, Naturstyrelsen, der ejer Livø Avlsgaard, men til dagligt står Karsten Kjærgaard for at passe jorden og dyrene på gården, der har været drevet økologisk siden 1991.

Gårdens besætning på ca. 55 Aberdeen Angus moderdyr + opdræt græsser dele af det 110 ha store landbrugsareal samt størsteparten af de lysåbne naturarealer. I sommerperioden benyttes dyrene også som naturplejere i dele af den 110 ha store skov. Tyrene sælges til Friland, hvor de bliver slagtet og derfra solgt videre til Meyers Contract Catering i København samt lokalt til Livø Feriecenter. På markerne dyrkes oprindelige brødkornarter, som sælges til videre forarbejdning hos bageriet Aurion i Hjørring og til Irma i København. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!