Søndag d. 7. juni 2020 - �rgang 15

Løgstør Fjordhaver inviterer under vandoverfladen

10-10-2019

Løgstør Fjordhaver inviterer i samarbejde med Limfjordsmuseet og Havhøst på en ganske særlig dag lørdag den 19. oktober, hvor børn og barnlige sjæle ved selvsyn kan sanse, opleve, se og smage på den forunderlige rigdom, der venter lige under havoverfladen.

Målet er at skabe større forståelse for, hvordan bla° økosystemer og marine ressourcer kan afhjælpe klima- og miljøproblematikker, bl.a. ved at dyrke bæredygtige afgrøder som eksempelvis blåmuslinger, østers og tang.

”Vi oplever stor interesse for vores maritime nyttehave fra nær og fjern. Vi har plads til 30 medlemsfamilier og alle pladser er pt. besat Mange har fået øjnene op for, at Danmarks 7.000 km lange kyststrækning rummer en verden af muligheder for at dyrke marine afgrøder, der udover at være dejlig spise også har en række positive effekter for vores miljø. Muslinger kan for eksempel bidrage til at nedbringe iltsvind i vandet. Ligesom foreningen er en unik mulighed for at mødes med ligesindede i et stærkt fællesskab,” forklarer formand Bo Jacobsen, der siden 2016 har drevet maritime nyttehaver i Løgstør.
 
Løgstør Fjordhaver er en del af det landsdækkende netværk Havhøst, der med støtte fra VELUX FONDEN, Friluftsrådet og Spar Nord Fonden arbejder for at skabe større forståelse for bla° økosystemer og marine ressourcer, bl.a. ved at dyrke og nyde de mest bæredygtige afgrøder, der findes i dette land, nemlig blåmuslinger, østers og tang. Det sker bl.a. gennem et ambitiøst efterårsprogram med intet mindre end 14 maritime events over hele landet.

Havhøst i Løgstør finder sted ved Kulturladen på havnen, hvor fangsten vil blive tilberedt over åben ild.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!