Lørdag d. 16. januar 2021 - �rgang 15
Fra besøgsleder Kirsten Ø. Pedersen, der her sidder i rollen som blomsterpige, lyder det, at der fortsat er stor brug for flere besøgsvenner, især i denne langvarige tid med coronanedlukning.

Løgstør Røde Kors uddeler julehjælp

17-12-2020

Trods nedlukningen i foråret har Røde Kors Genbrugsbutikken i Østerbrogade haft et pænt overskud, så det også i år betyder, at børnefamilier på overførselsindkomst kan få julehjælp, hvis de har søgt om den.

Formanden for den lokale afdeling, Karin Birgitte Sneskov, der - sammen de frivillige i butikken - sørger for butikkens drift, fortæller, at butikken, som det er tilfældet med mange genbrugsbutikker i hele Danmark, i løbet af i år har mærket flere donationer fra folk i nærområdet.

”Det skyldes simpelthen, at mange mennesker i dette corona år har benyttet den ekstra tid hjemme til at få ryddet op i skabe og skuffer. Møbler er også blevet skiftet ud, så udvalget er stort, hvis man går efter at købe genbrug,” fortæller Karin Birgitte. ”Vi er endvidere i den heldige situation, at alle vores pligtopfyldende frivillige stadig passer deres ugentlige vagter, flere har endda taget ekstra timer, så der dermed er sørget for klargøring af donationerne og en stadig udskiftning af varer på hylder og bøjler.”

Løgstør Røde Kors uddeler som de tidligere år også julehjælp i år – flere end tidligere har søgt, også flere etnisk danskere end tidligere år, lyder det fra Karin Birgitte. Røde Kors giver gavekort til Coop, og i år er der endvidere købt julegaver til ansøgernes børn - op til 12 år. ”Gaverne bliver naturligvis købt lokalt,” lyder det fra formanden.

Lions Club Freja bidrager også i år med julekurve til samme målgruppe som Røde Kors – hjælpen bliver alt sammen fordelt inden jul. 

Lions Club i Løgstør plejer at overbringe en hilsen i form af en julestjerne til besøgsmodtagerne i den lokale Røde Kors besøgstjeneste, som Kirsten Ø. Pedersen står i spidsen for. I år blev der ændret lidt på den tradition, idet bestyrelsen i Røde Kors afdelingen selv sørgede for blomsterhilsenen - ikke blot til besøgsmodtagerne, men også til besøgsvennerne som en beskeden tak for deres vigtige frivillige opgave, hvor de med deres ugentlige besøg bringer adspredelse med ud til ældre mennesker, der ofte sidder alene. 

Også Røde Kors nørklerne har modtaget en beskeden tak for deres indsats med produktion af varmt strikketøj til dem, der mangler, idet de fik serveret et lækkert stjerneskud ved deres juleafslutning. 

”Selvfølgelig får vores vågere og de mange frivillige i genbrugsbutikken også en hilsen her op til jul som en lille påskønnelse for deres frivillige indsats – i år måtte vi som så mange andre aflyse al socialt samvær, men en julehilsen fra foreningen skal ikke mangle,” slutter Karin Birgitte.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!