Lørdag d. 17. august 2019 - �rgang 14

Løgstørs snapseri retter blikket mod D-Dag

14-05-2019

Limfjordsmuseets snapseri åbner atter dørene til et arrangement den 22. maj, hvor specialsnapse fra Frederik VII’s Kanal og små kulinariske smagsprøver med lokale råvarer kombineres med et historisk foredrag. Denne gang er det museumsdirektør Anders Bloksgaard, der holder foredrag om Løgstøregnen under 2. verdenskrig.

Snapseriet tager denne gang forskud på fejringen af D-Dag. I år er det 75 år siden allierede styrker gik i land i Normandiet, og åbnede en ny front mod Nazityskland.

Traditionen tro byder snapseriet på en række smagsprøver. Og det er ikke kun spændende kryddersnapse, der er udviklet på baggrund af løgstørianske råvarer - primært fra området ved Frederik VII’s Kanal - som gæsterne kan smage. Der bydes også på mad-smagsprøver, der supplerer smagen på de enkelte snapse.

Ved første øjekast kan det måske undre, at man finder en forbindelse mellem Løgstør og invasionen i Normandiet. Men rent faktisk gik den tyske Atlantvold, der skulle forhindre en allieret invasion, hele vejen fra Frankrig til Nordkap, og netop området omkring Jammerbugt og ikke mindst Aggersundbroen, der stod færdig i 1942, indgik i Atlantvolden.

Det er med udgangspunkt i de massive fæstningsarbejder, at Anders Bloksgaard fortæller historien om, hvordan Løgstør oplevede et særligt kapitel i byens historie. Ikke mindst fordi mange af de tyske tropper var russere, der havde overgivet sig på Østfronten, og nu var trukket i tysk uniform for at redde livet.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!