Søndag d. 5. april 2020 - �rgang 15

"Loppen" i Overlade kåret som årets borger

16-03-2020

Frivillige har i 20 år solgt "lopper" til gavn for IK Vests ungdomsarbejde. Forleden blev de frivillige hædret for deres arbejde.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Kunder kommer fra nær og fjern, når Loppen i Overlade holder åbent om lørdagen. Bygningen på Bjørnsholmvej 195 er altid fyldt med genbrugsting, og man kan med garanti gøre en god handel. 

Og hylderne bliver ikke tomme, for der kommer altid nye, brugte varer til. Det sørger de omkring 10 frivillige blandt andet for. Bent Lassen er en af dem, og han forklarer, at folk i en stor radius bakker op om Loppen og kommer med genbrugsting, og de frivillige er også villige til i et vist omfang at hente og bringe "lopperne".

Når butikken holder åbent, slæber de frivillige en stor del af varerne ud på den grønne plæne foran bygningen, så de mange kunder lettere kan se tingene.  

Genbrugsbutikken er forankret i IK Vest Støtteforening, og butikken plejer hvert år at give et overskud på 80-85.000 kroner, som går til ungdomsarbejdet i IK Vest. Men netop i år har Loppen været ramt på omsætningen, hvilket i følge Bent Lassen skyldes de mange regnvejrsdage. Desuden har Loppen indtil videre valgt at holde lukket på grund af coronavirussen, hvilket gør det endnu vanskeligere at indhente det tabte, og det ærgrer ham naturligvis, når der i lørdags faktisk for en sjælden gangs skyld var flot solskinsvejr.

Loppen har imidlertidig fundet en lille niche i genbrugsforrretningen, og det er indsamling af øl- og sodavandsdåser. De kan afleveres i Loppen, og de mange dåser indbringer Loppen omkring 9.000 kroner som metalskrot.

Fem af de frivillige i Loppen ejer huset på Bjørnsholmvej 195, som Loppen lejer sig ind i. Den løsning er valgt for at foreningen ikke skal være stavsbundet til et hus. Og til maj kan Loppen fejre 20 års jubilæum, hvilket Bent Lassen og de andre frivillige gerne vil markere. Men som situationen er nu i Danmark, er det svært at spå om, hvornår Loppen igen holder åben. 

Det ændrer ikke på, at Loppen og dens folk gennem mange år har gjort en stor, uegennyttig indsats, som i tirsdags blev påskønnet på Overlade Borgerforenings generalforsamling. Her blev Loppen nemlig tildelt prisen som "Årets Overladeborger". Det synlige bevis er en vandrepokal, som IK Vest Støtteforenings kasserer, Line Hald, fik overrakt af Grthe Ravnborg, formand for borgerforeningen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!