Søndag d. 16. maj 2021 - �rgang 16

Massetest fortsætter trods genåbning

20-11-2020

Den glædelige nyhed om genåbningen af Nordjylland får ikke betydning for massetest af borgerne i de syv berørte kommuner. Borgmestre bakker op om fortsat test.

Region Nordjylland fortsætter massetest af 280.000 borgere i de syv kommuner, der har været berørt af nedlukningen, da massetesten blandt andet kan være med til at kortlægge udbredelsen af minkrelateret smitte. 

119.000 nordjyder er indtil nu blevet massetestet, og forventningen er, at massetesten vil give viden om virus og eventuelle mutationer, når analyserne af massetesten er lavet færdig. 

Borgmestrene i de syv berørte kommuner bakker op om massetesten. Frederikshavn Kommune var en af de første kommuner, der startede massetest op, og her siger borgmester Birgit S. Hansen (S) om den gennemførte massetest:

- Vi oplevede stor opbakning fra borgerne til at lade sig teste. Det er godt, at vi på den måde kan bidrage til at få et overblik over virus og eventuelle mutationer. Og det er en fordel, at det var muligt at blive testet flere steder i kommunen, siger Birgit S. Hansen.

Borgerne fra Brønderslev og Vesthimmerland Kommune står over for massetesten, der starter op i dag. Det er vigtigt, at alle fortsat lader sig teste, siger de to borgmestre:

- Som borgmester i Vesthimmerland er det selvfølgelig glædeligt og en tiltrængt lettelse, at vores restriktioner nu ophæves før tid. Men derfor er det stadig utroligt vigtigt for mig at appellere til at bestille tid og møde op til den kommende massetest i Vesthimmerland. Coronaen huserer stadig, hvilket kalder på lokale test og fortsat ansvarlighed, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen (V).

Fortsætter også med test af immobile borgere  

Regionen og de berørte kommuner vil dermed fortsat også komme ud til de borgere, der ikke har mulighed for at møde op til massetesten. Det drejer sig om borgere på plejehjem, i institutioner og i visse tilfælde også i borgernes eget hjem, hvis de af helbredsmæssige årsager ikke kan møde op.

- Jeg vil gerne opfordre til, at alle lader sig teste i Nordjylland, så vi kan få kortlagt, om der er tale om mutation, og vi kan få mest mulig viden om smitteudbredelsen generelt. Det glæder mig, at mange nordjyder på sociale medier melder om gode muligheder for at få en testtid, kort ventetid ved testteltene, og de beretter om dygtige podere, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S). 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!