Søndag d. 16. maj 2021 - �rgang 16

Massetest på vej til Vesthimmerland

17-11-2020

Region Nordjylland har løbende fået mere testkapacitet, og i dag kan der foretages 18.500 tests dagligt. Det betyder, at regionen nu kan teste intensivt i de sidste to af de syv massetestkommuner, Brønderslev og Vesthimmerland allerede fra på fredag.

Massetest af borgere i de syv berørte kommuner går rigtig godt. Borgerne bestiller i høj grad tid via coronaprover.dk og lader sig teste, for at myndighederne kan kortlægge muteret coronasmitte. 

Fra på fredag får de sidste to kommuner også mulighed for at lade sig teste i større skala. Her starter massetest i Brønderslev og Vesthimmerland Kommune. Massetesten vil her strække sig fra fredag til torsdag, og der er allerede frigivet tider på coronaprover.dk, som kan bestilles.

- Det er muligt at bestille tid alle dage, så vi håber, at borgere i de to kommuner, vil tage det til sig. Der er tider til alle, og vi opfordrer alle over 2 år til at blive testet, siger Ulla Astman (S), regionrådsformand i Region Nordjylland. 

Det glæder borgmestrene i de to kommuner, at borgerne også snart får mulighed for at lade sig masseteste her, så der forhåbentligt hurtigst muligt kan blive lukket op igen.

- Endelig kan vi blive testet. Jeg ved, at regionen har arbejdet hårdt for at udvide testkapaciteten. Jeg opfordrer alle borgere til at lade sig teste, lyder det fra Mikael Klitgaard (V), borgmester i Brønderslev Kommune. Han fortæller, at der bliver testmuligheder i Dronninglund, Brønderslev, Hjallerup og Jerslev. 

Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerland, stemmer i. Det er altafgørende, at kommunerne får fjernet så mange restriktioner som muligt snarest muligt.

- Det er nu, vi for alvor skal vise, at det hårde og ansvarsfulde arbejde, som vi har lagt for dagen i månedsvis, kan få en ende. Derfor er det her en fælles appel og opfordring om at få bestilt tid til test. Der vil være lokale muligheder i både Aars, Farsø, Løgstør og Aalestrup, siger Per Bach Laursen.

Massiv slutspurt sættes ind
Alle nordjyder, der er blevet testet efter 7. november, tæller med i massetest-indsatsen. I de syv kommuner er der blevet testet tæt ved 100.000 borgere. Der bor tilsammen næsten 280.000 indbyggere. 

Det er stadig muligt at lade sig teste for borgerne i de kommuner, hvor massetest er sluttet. Der er plads på teststederne i regionen, og borgere i de syv kommuner, der ikke har ladet sig teste, opfordres stadig hertil.

I Aars testes der i Messecenter Vesthimmerland. I Farsø, Løgstør og Aalestrup er det i idrætshallerne. 

Det er muligt at læse mere om tider og steder omkring massetestningen i ens kommune her

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!