Mandag d. 16. december 2019 - �rgang 14

Mejdahl scorede lutter 12-taller

26-06-2019

I går fik Simon Højris Mejdahl studenterhuen på, og den sidder på et hoved, der scorede lutter 12-taller til eksamenerne.

Tirsdag morgen kunne Folketingets tidligere formand, Chr. Mejdahl, og andre i familien i Aars ønske barnebarnet Simon Højris Mejdahl tillykke med veloverstået studentereksamen. Som ved alle de andre eksamener scorede Simon en topkarakter i faget religion.

Han skulle analysere på tre udleverede bibelsteder, et fra Det Gamle Testamente om pagtstanken, hvor man skal overholde en masse love i forhold til Gud. Og to citater fra Det Nye Testamente, der handler mere om næstekærlighed.

Der var ikke gået lang tid efter Simons entré på Vesthimmerlands Gymnasium og HF, før hans lærere i de naturvidenskabelige fag havde spottet, at her var der et talent ud over det sædvanlige. Sammen med to andre naturvidenskabelige elever, Anita Borrisholt og Anders Borg Andersen, udgjorde han for tre år siden holdet, der repræsenterede VHG ved den indledende runde til DM i Science.

I 3.g stillede han op til OL i kemi, var gået glat igennem de indledende runder og var blandt de 14 elever fra hele landet, der deltog i en række øve-weekender for at finde de fire finalister, der skulle repræsentere Danmark internationalt. Her meldte Simon så, af forskellige grunde, bl.a. en lillebrors konfirmation, fra i marts måned til hans kemilærers store fortrydelse. Finn Steenberg Norre var sikker på, at Simon kunne være gået hele vejen.

I foråret var han også at finde på VHG’s skolehold i volley, der havde stor succes ved DM. Så han er ikke bare en nørd, der sidder med næsen begravet i skolebøgerne for at score 12-taller. Er der i det hele taget noget, Simon ikke er god til? Ifølge ham selv er han ikke så god til at synge, og ifølge faderen, Morten Mejdahl, er han ikke så god til at køre traktor. Her har brødrene for længst overhalet ham.

Sidste efterår kunne man så opleve en helt anden side af Simon i et dokumentarprogram på DR1, ”Indefra”, lavet af Anders Agger. Her fulgte man en gruppe unge fra Aars til deres møder i byens missionshus og auditoriet på gymnasiet. Her fortalte Simon om, hvor meget den kristne tro betyder for ham.

Da han opgav OL i kemi i marts måned, udtalte han også selv: ”Jeg drømmer om at læse teologi og leve af at dele det glade kristne budskab med mennesker - og så må vi se, om der bliver tid til kemieksperimenter eller en volleykamp i fritiden”.

Efter at studentereksamen nu er så vel i hus, er han imidlertid kommet i tvivl. Forude venter et volontørophold på KFUM’s soldaterhjem i Holstebro, hvor han netop kommer til at udøve næstekærlighed. Men efter et par års tid er det muligt, at han fortsætter med eksperimenterne i kemiverdenen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!