Lørdag d. 17. august 2019 - �rgang 14

MF-kandidater agerede bartendere for en aften

18-05-2019

Theresa Berg Andersen (SF) og Henrik Dalgaard (Konservative) fik i aftes en snak om politik med de lokale, da de optrådte som gæstebartendere på Rytterbaren i Ranum.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

De to byrådspolitikere, der begge drømmer om en plads i Folketinget ved valget den 5. juni, var i aftes taget til Ranum for at servere røde kander og grønne øl og andre drinks i et par timer. Samtidig fik de en snak om politik med gæsterne på værtshuset.

Gæsterne endte hurtigt med at gruppere sig med de borgerlige i den ene ende af baren, hvor Henrik Dalgaard stod, mens de mere socialistisk orienterede gæster holdt sig i den sydlige ende hos Theresa Berg Andersen, og hvis Rytterbarens gæster er repræsentative for resten af befolkningen, kan SF'eren godt glæde sig til valget. 

Gratis tandlægebesøg?

Theresa Berg Andersen har i valgkampen agiteret for at afskaffe brugerbetaling på sundhed - blandt andet hos tandlægen. I aftes blev der dog trukket en lille smule i land, for hun mener godt at folk vil betale de 77 kroner, som et simpelt tjek hos tandlægen koster. Men hun fastholder at indføre et tilskud på 300 millioner kroner til egentlig behandling hos tandlægen.

Men Henrik Dalgaard støtter ikke op om idéen:

- Vi har et samfund, hvor alle tror, de har et krav på at få tilskud til alting.  Det er meget bedre, at vi sænker bundskatten og lader folk betale sine egne regninger.

En skattesænkning er ikke SF-politik, og Theresa Berg Andersen har et andet forslag til at finansiere en gratis tandlægeordning:

- Vi kan starte med at tilbagerulle de 125 millioner kroner til et hegn til vildsvin nede ved grænsen. De vildsvin, jeg har set, kan alligevel både svømme og springe, siger Theresa Berg Andersen.

Arveafgift

Og så fortsatte de to kandidater diskussionen om arveafgift, altimens de lavede drinks i baren til gæsterne.

Henrik Dalgaard er klar til at afskaffe denne afgift. Han finder det urimeligt, at staten tager en afgift af en arv, der allerede er betalt skat af.

Men modtageren af arven har jo ikke betalt skat af beløbet, argumenterede Theresa Berg Andersen.

De to politikere kunne i det mindste blive enige om, at de havde en sjov og hyggelig aften på Rytterbaren som bartendere.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!