Søndag d. 16. maj 2021 - �rgang 16

Møde- og konferenceturisme skal udvikles i Himmerland

16-11-2020

MEET Himmerland er et samarbejdsprojekt med fokus på at udvikle møde- og konferenceturismen i Himmerland.

MEET Himmerland er et samarbejde mellem Messecenter Vesthimmerland, Vitskøl Kloster, HimmerLand, Hotel Amerika og Destination Himmerland.

Visionen er at skabe en fælles profilplatform, der skal få møde- og konferenceturister til at få øjnene op for, at Himmerland kan noget helt særligt i forhold til møder og konferencer.

I Danmark har danske mødeturister et højt døgnforbrug. Mødeturisters bidrag til den samlede omsætning er ligeledes i den høje ende sammenlignet med andre turister. 

Destination Himmerland glæder sig over samarbejdet og til at fortsætte arbejdsprocesserne med at øge tilstrømningen af erhvervsturister i Himmerland. Turistdirektør Jimmi Stæhr-Petersen udtaler hertil:

“Med MEET Himmerland projektet er der etableret et stærkt funderet samarbejde med det professionelle erhvervsliv, som sikrer erhvervets ejerskab og medinvestering i et uudnyttet potentiale for turismeudvikling på tværs af Destination Himmerland.”

De erhvervsdrivende partnere i projektet har taget ejerskab og ønsker at bidrage til turismeudviklingen via et samarbejde på tværs af møde- og konferenceerhvervet i Himmerland, hvor der ikke er fokus på, hvem, der får gæsten i sidste ende, men det, at møde- og konferenceturisterne kommer til destinationen. Når vi samler kræfterne i Himmerland giver det også mulighed for at skabe en ekstraordinær oplevelse for erhvervsturisten, hvor et møde ikke blot er et møde.

Destination Himmerland og de involverede partnere har arbejdet aktivt på konceptet siden begyndelsen af 2020. Møde- og konferencekonceptet, MEET Himmerland, er baseret på de nuværende samarbejdspartneres forskellige identiteter og det himmerlandske DNA. Konceptet er forankret i idéen om det perfekte møde, hvor mødet mellem mennesker er i fokus. Som et konkret tiltag er der bl.a. produceret en video i samarbejde med Weltklasse, som præsenterer MEET Himmerlands DNA og oplevelserne hos partnerne.

Projektet vil fremadrettet desuden have fokus på at involvere flere af destinationens aktører, for at opnå et øget samarbejde på tværs af Himmerland, samt sikre at møderne bliver mindeværdige.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!