Fredag d. 7. august 2020 - �rgang 15
Museumsdirektør Anders Bloksgaard på en af de nye elcykler, som Limfjordsmuseet har indkøbt til udlejning.

Museum introducerer verdens bedste cykeludlejning

05-07-2020

Limfjordsmuseet er begyndt at udleje cykler til turister, der gerne vil opleve Vesthimmerland på tætteste hold.

Af Jacob Dalgaard

Så vidt museumsdirektør Anders Bloksgaard ved, så er det første gang, der eksisterer en egentlig cykeludlejning i Løgstør.

Med et kontant tilskud på 193.000 kroner, har Limfjordsmuseet indkøbt 15 nye elcykler og 10 almindelige cykler. Pengene kommer fra turismepuljen til den vesthimmerlandske limfjordskyst. I alt er der investeret i omkring 300.000 kroner i at få cykeludlejningen op at stå.

De første cykler har allerede været ude at trille med blandt andre norske cyklister ved styret. For 200 kroner kan man leje en elcykel en hel dag, og for det halve kan man leje en almindelig cykel, hvor man selv skal sørge for fremdriften. 

For Anders Bloksgaard er det vigtigt, at turisterne i Løgstør får en god oplevelse - også når de tager rundt på cykel. Derfor er ambitionen, at skabe verdens bedste cykeludlejning. Derfor kan lejerne også regne med Limfjordsmuseet, hvis uheldet skulle være ude i det vesthimmerlandske sommerland. 

- Vi vil lave verdens bedste sommerhusudlejning, så derfor kommer museets folk også til undsætning med en bil og henter cyklisterne hjem, hvis de eksempelvis punkterer, lover Anders Bloksgaard.

Elcyklerne har en rækkevidde på 110 kilometer på en ladning, og cyklisterne får både lader og vand med. Desuden er der mulighed for at låne en taske.

Foreløbigt har Limfjordsmuseet lavet 4 cykelruter, som anbefales til cykelturisterne. De går til Hessel, Aggersborg, Livø, ad Himmerlandsstien og rundt om Vilsted Sø og  På sigt vil der kommer flere ruter på menukortet.

På sigt er det planen at udvide cykeludlejningen med rabataftaler og sørlige oplevelser hos en række virksomheder i sommerlandet.

 

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!