Lørdag d. 16. februar 2019 - Årgang 14
ARKIVFOTO: Også i år er der andevæddeløb ved årets muslingefestival. Her ses Holger Pedersen dele ænder ud ved en tidligere festival.

Muslingefestival i Løgstør udvider territoriet

11-07-2018

Fredag den 13. til søndag den 15. juli fyldes havnen igen med glade mennesker, muslinger, musik og masser af boder med fødevarer, kunsthåndværk og kunst. Den årlige Muslingefestival er lige på trapperne.

Vejrguderne ser ud til at ville feste med muslingefolket i år, og muslingerne ligger stadig og venter på at blive hevet i land fra bunden af Limfjorden, da de skal være så friske som muligt. Akvavitten til muslingerne står klar til at blive brugt i maden og som en ekstra smagsoplevelse dertil.

Børneaktiviteterne med Kong Neptuns kone Salacia, Limfjordsmuseet, gøgler Tonny Trifolikom, skattejagt mm. er klar til at blive skudt i gang, og de mange, mange meter telt til de over 70 udstillere er linet op på havnekanten.

Muslinger i lange baner
Fredag aften er der traditionen tro Spis-muslinger aften, hvor Løgstør Kogelaug tilbereder ikke mindre end 1 ton muslinger sponsoreret af Vilsund Blue A/S og serverer dem for de mange fremmødte. For kun 20 kroner kan man spise alle de muslinger, der er plads til i maven.

Lørdag og søndag er det Løgstør Muslingelav, der går i gang med tryllerierne. De serverer bl.a. en lækker muslingetapas og dampede muslinger. Også Lions Løgstørs muslingedog er selvfølgelig at finde til årets Muslingefestival. Det hele kan opleves på Muslingetorvet, hvor der også vil være stemningsmusik ved Ib Buchholtz ind imellem.

Næsten 50% flere udstillere
”Søgningen til bodpladserne har været helt overvældende i år”, fortæller formand for Foreningen Muslingebyen Løgstør, Holger Pedersen.

”Sidste år havde vi ca. 40 boder, men i år kommer vi over de 70. Det bliver ved med at komme henvendelser fra interesserede, og vi prøver til det sidste at lave pladser til dem, der har noget spændende at tilbyde”.

De mange boder betyder, at området er udvidet, så der nu er telte hele vejen langs Kongekajen og ned til Kunsttorvet. Også på Kunsttorvet er der sat telte op, så gæsterne kan virkelig få lov at se nærmere på mange forskellige, spændende boder.

Børnenes Muslingefestival
Der er igen i år et væld af aktiviteter for familiernes mindste. Kong Neptuns kone Salacia inviterer børnene til fest, hvor de skal rundt på forskellige poster i hav-/Limfjordstema. I jagten kommer de måske endda forbi havuhyret i fyret.

Løgstør Håndboldklub stiller hver dag op med streetball, som alle er inviteret til at deltage i. Gøgleren Tonny Trifolikom laver sjov i gaden og i teltet tre gange om dagen fredag, lørdag og søndag, og i Limfjordsmuseets stand kan I se nærmere på livet i fjorden og måske klappe en hummer. Sandkasse, skattejagt og meget mere er også på programmet.

Mange festligheder
Festlighederne starter faktisk allerede torsdag den 12. juli, hvor Løgstør Handelsstandsforening inviterer til udsalgsstart. Ud over de mange tilbud i butikkerne, kan man sikre sig en frokost til kun 20 kroner for fiskefrikadeller.

I løbet af eftermiddagen er der også mulighed for at være med i andevæddeløb, som butikkerne har sponsoreret fine gaver til. Søndag den 15. juli er der ”Børnenes Dag”, når butikkerne holder søndagsåbent. Børnene inviteres til at lave boder med deres aflagte legetøj, og Falck deltager kl. 13.00 på Skoleengen med sprøjterne. Til de første 100 børn er der en gratis cupcake, som de kan pynte og deltage i konkurrencen om lækre præmier.

Se mere om Muslingefestivalen på  www.muslingebyen.dk 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!