Onsdag d. 26. juni 2019 - �rgang 14

Muslingehøsten i Løgstør fik to slag med klokken

07-04-2019

To slag med klokken betyder "godkendt". Det blev årets første muslingehøst i Løgstør af overoldermanden.

Lørdag blev den årlige muslingehøstfest afholdt i Løgstør. De første muslinger blev sejlet i havn, hvor museumsdirektør Anders Bloksgaard bar den første sæk op til oldermændene m/k, som sad og ventede med snaps for at smage på de friskfangede muslinger fra Limfjorden.

Oldermændene i år var Jens Røge, Søren Christiansen, Susanne Kollerup Nielsen, Anders Poulsen, Gustav Bloksgaard, Karen Skovbøll og Bruno Jensen.

Vanen tro var mange mennesker mødt op på havnen for at overvære dette skue, hvor oldermændene gav deres vurdering af høsten. Det sidste ord har ubetinget overoldermand Bruno Jensen. Han var dog i lighed med de øvrige oldermænd tilfreds med muslingerne, og med to slag på klokken gav han dem det blå stempel.

Og så måtte shantykoret i gang med at hive resten af muslingelasten fra borde og over på hestevogn, der fragtede de mange sække op i Østerbrogade. Her fortsatte muslingehøstfesten med tilberedning af muslinger til folket forskellige steder i midtbyen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!