Søndag d. 29. marts 2020 - �rgang 15

Nødråb fra handelstandsforening: handl i vores butikker

17-03-2020

Løgstørs status som handelsby er på spil under coronakrisen, hvor mange mennesker undgår at komme ud. Løgstør Handelstandsforening opfordrer nu folk til at støtte op om butikkerne, hvis de skal overleve.

Løgstør ligger øde hen. Det er en alvorlig situation, og det kan særligt mærkes i de små butikker og virksomheder rundt om i byen. Sådan lyder et opråb fra flere butikker, der er voldsomt presset af coronakrisen.

Butikkerne og restauranterne har brug for kunder for at overleve. Derfor bliver alle tiltag for at passe på hinanden også sat ind i disse dage. Flere restauranter tilbyder take away og udbringning, hvor de ellers er udfordret på aflyste fødselsdage og fester.

Lignende tiltag gør sig gældende i de lokale butikker. Den sædvanlige gode service foregår på afstand. Flere tilbyder, at man kan ringe og bestille varer, og flere bringer også ud. Fælles for alle butikker er, at der naturligvis er ekstra fokus på hygiejne og både kasseapparater, prøverum og håndtag afsprittes og rengøres ofte.

Mona Nørgård fra børnetøjsforretningen Hokus Pokus er bekymret, men stadig fortrøstningsfuld:

”Vores unge piger er selvfølgelig sendt hjem, og vi holder os mere på afstand af vores kunder. Vi er færrest muligt på arbejde, og alt bliver vasket af og afsprittet. Vi har stadig kunder, men vi kan bestemt godt mærke det”.

Butikkerne har stadig åbent i Løgstørs handelsgade.

”Vi håber, at kunderne vil blive ved med at komme dryssende. Det ville være en katastrofe, hvis butikkerne begynder at lukke. Selvfølgelig skal vi passe på, spritte vores hænder og holde afstand”, fortæller Anni Myrup ved Uldjyden.

Lige præcis hos Uldjyden er det nok en varegruppe, der redder dem, forudser Anni Myrup:

”Vores garn. Folk har brug for at blive aktiveret, hvis de skal sidde hjemme i 14 dage, de har brug for en aktivitet til deres børn, og de har brug at aflede tankerne fra alle bekymringerne”.

Hos Løgstør Handelsstandsforening lyder opfordringen, at det er netop er nu, vi tænker over at passe på vores by og vores butikker.

”Løgstør kan netop være stolte af, at vi har en by, hvor handelslivet endnu er rigt, og hvor vi har en hovedgade fyldt med åbne butikker. Det kan coronavirussen potentielt sætte en stopper for, og derfor er det så vigtigt, at kunderne bliver ved med at handle – køb det tøj, du alligevel mangler, køb ind til aktiviteter, tag til frisøren. Alle butikker gør, hvad de kan for, at det er sikkert at handle – så hvis du er rask og følger anvisninger, så må du endelig ikke stoppe med at handle,” lyder opfordringen fra Bettina Højslet, der er formand for Løgstør Handelsstandsforening.

Den største trussel er i følge de handlende, at kunderne i stedet forfalder til nethandel, når de sidder derhjemme begravet i telefoner og bærbare computere.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!