Mandag d. 25. marts 2019 - Årgang 14
Stafet for Livet 2017

Nu er programmet til vesthimmerlandsk stafet klar

15-05-2018

Der er igen i år ladet op til en følelsesladet weekend med masser af hygge, underholdning og motion i en god sags tjeneste, når Stafet for Livet Aars løber af stabelen 9. og 10. juni.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

De første 248 deltagere er allerede tilmeldt årets Stafet for Livet i Aars, og dermed er den 3. udgave af stafetten i Aars godt på vej mod de foregående års flotte deltagertal på omkring 700. Og det glæder den lokale formand, Ejner Larsen, som ser frem til weekenden i uge 23.

- Det har været en fornøjelse at være med under de to foregående stafetter i Aars, og det glæder mig, at deltagerne har haft dejlige oplevelser ved at deltage. Jeg håber, at der også kommer rigtig mange mennesker til stafetten i år, så vi kan sende mange penge til Kræftens Bekæmpelse, siger Ejner Larsen.

Stafet for Livet handler dels om at bakke op om dem, der er - eller har været - syge og mindes dem, der er gået bort og dels om at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. Indtægterne kommer blandt andet fra deltagergebyret på 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

I praksis melder deltagerne sig på et af de eksisterende hold eller tilmelder selv et nyt hold. Når stafetten skydes i gang i Anlægget i Aars den 9. juni, skal hvert hold have mindst én deltager ude på den 600 meter lange rute i Anlægget de følgende 24 timer.

For at sætte alvoren i perspektiv går gulklædte "fightere" den første runde. Fightere er mennesker, der selv er ramt af en kræftdiagnose, og årets fightertale holdes af Marius Stubberup, Aars.

Masser af lokal underholdning

I Anlægget vil der foruden telte og boder og være opstillet en scene, hvor lokale kunstnere i løbet af døgnet vil optræde med musik, der passer til lejligheden.

Flere forskellige elever fra Vesthimmerlands Kulturskole viser deres talenter, og flere musikalske duoer vil i løbet af lørdagen optræde. Lørdag aften deltager Aggersborg Gospelkor som optakt til den emotionelle lysceremoni, hvor selve stafetten kortvarigt indstilles til minde om dem, der har eller har haft kræft. Sognepræst Jari Tollestrup fra Gislum vil her holde en tale.

Efter en aktiv nat i Anlægget uden aktivitet på scenen, fortsætter underholdningen søndag formiddag med danseoptræden ved Dance & Stage Business, og ved afslutningen på Stafet for Livet 2018 kommer koret Arosia og optræder.

Der er tænkt på børnene

Stafet for Livet er for alle, og arrangørerne har også sørget for aktiviteter for børnene. Udover de mange legeredskaber, der i forvejen er opstillet i Anlægget, er der sørget for underholdning i et særskilt børnetelt, hvor der bydes på leg med perler, stenmaling og ansigtsmaling. Spejdere kommer og laver skumfiduser og kiks over bål, og der er også planlagt et miniførstehjælpskursus for børn.

Se mere om Stafet for Livet Aars her.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!