Søndag d. 24. januar 2021 - �rgang 15
Fremover kan der afleveres flamingo i særskilt container på genbrugspladsen. Tidligere røg flamingo i småt brændbart.

Nu kan flamingo gå til genbrug

21-12-2020

Her op til jul kan Vesthimmerlands Forsyning præsentere endnu et bæredygtigt tiltag på genbrugspladsen.

Midt i en mørk tid kan Vesthimmerlands Forsyning heldigvis annoncere en lille solstrålehistorie. På genbrugspladserne er det nemlig fremover muligt at aflevere flamingo til genanvendelse – i stedet for til småt brændbart som hidtil.

Vesthimmerlands Forsyning har netop opstillet en maskine, der kan presse luften ud af flamingoen og komprimere den til hårde og stabelbare blokke, der reducerer volumen med op til 97%. På den måde opnås der en masse fordele rent logistisk. Og så hjælper det selvfølgelig miljøet rigtig meget.

Flamingo – også kaldes EPS (ekspanderet polystyren) – bruges ofte som pakkefyld, isolering, stødabsorbering i emballage til f.eks. TV og andre elektroniske apparater. Vesthimmerlands Forsyning afsætter flamingoblokkene til fabrikker, der forarbejder materialet til videreproduktion til f.eks. nye flamingokasser, stødabsorbering i cykelhjelme og pakkefyld.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!