Fredag d. 22. januar 2021 - �rgang 15
Skitseforslag fra Tegnestuen JAJA Architects

Ekstra penge til overdækning af Kimbrertorvet i Aars

12-01-2021

Det centrale torv i Aars, Kimbrertorvet, får nu på flere måder et stort løft. Støtte fra foreningen Realdania og Jutlander Fonden Himmerland gør det nemlig muligt for Vesthimmerlands Kommune at realisere en større del af planen for torvet – ud over den planlagte overdækning af en del af torvet, som skal gøre det muligt at bruge torvet uanset vejr, vind og årstid.

Vesthimmerlands Kommune har i 2021 sat 5,1 mio. kr. af på budgettet til projektet. Et tilsagn fra Realdania på 2,7 mio. kr. samt et tilsagn på 1 mio. kr. fra Jutlander Fonden Himmerland sikrer, at projektet nu kan gennemføres.

 

Det er mere end oprindeligt budgetteret for den planlagte overdækning af torvet. Derfor håber Vesthimmerlands Kommune nu, at der kan realiseres flere af de andre gode idéer, som indgår i bymidteplanen. De omfatter blandt andet en minipark med siddepladser oven for Per Kirkebys mur-kunstværk, som præger torvet – samt et springvand foran muren. Og derudover også byrumsmøbler samt beplantning.

Per Bach Laursen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune, siger:

 

- Vesthimmerlands Kommune ønsker et meget aktivt byliv specielt i hovedbyerne. I Aars har vi over det sidste år med stor borgerinddragelse lavet en ny bymidteplan. Resultatet er et fornemt idékatalog, hvor Kimbrertorvet er flot repræsenteret med mange gode forslag herunder ikke mindst overdækningen. Jeg er stolt af at det allerede nu er muligt at tage hul på det vigtige arbejde med at realisere forslagene. En stor tak til ildsjælene og til fondene for indsatser og kæmpe tilskud. Foreninger og virksomheder opfordres hermed til at planlægge mange aktiviteter på stedet.

 

Tegnestuen JAJA Architects har designet vinderforslaget til overdækningen af Kimbrertorvet. Forslaget danner udgangspunkt for den endelige plan for, hvordan torvet skal indrettes. Resultatet af de allerede gennemførte høringer indgår i styregruppens videre arbejde. De væsentligste dele af projektet forventes at blive gennemført i løbet af 2021.

 

Det er Aars Borgerforening, som oprindeligt fik ideen til projektet – for at styrke aktivitet i den centrale handelsgade i Aars og skabe bedre rammer for ophold og aktivitet på byens torv. Derfor vil de mange foreninger, som er i Aars, også få bedre faciliteter som del af projektet. Der bliver blandt andet scene og et madsted samt depot- og toiletfaciliteter.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!