Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Ny formand for Radio Midtfjord

09-05-2019

Danmarks ældste lokalradio Midtfjord Radio har fået ny formand. Heine Pedersen, Ranum, har overtaget formandsskabet efter Kirsten Jensen, Overlade, som har bestredet posten gennem otte år.

Heine Pedersen har siddet i bestyrelsen gennem syv år som næstformand. Han var ligeledes med til at så grundlaget for en lokalradio i Vesthimmerland.

-Midtfjord Radio er en radio i udvikling og drives af 40 frivillige medarbejdere. Folk som kommer fra hele Nord-og Midtjylland og som med deres personlige præg er med til, at vi har en farverig lokalradio. En yndet lokalradio som har lyttere og medlemmer i hele Nordjylland. Gennem det engagerede arbejde, som de frivillige medarbejdere udfører, har vi en lokalradio med stor respekt blandt lytterne, siger Heine Pedersen, der bor i Ranum.

-Vi har været igennem en krævende omstilling det sidste års tid. Slots-& Kulturstyrelsen har indført et nyt regelsæt på radioområdet. Det betyder, at mange ting er blevet strammet op. Programplaner skal være på plads. Antennerne er overgået til et sendesamarbejde med egen forening. Der er lavet skrappe planer for, hvad der må sendes og alt skal godkendes. Ting som vi har fået på plads ved hjælp af stationsleder Maja Brøndberg, Løgstør.

De frivilliges indsats er en væsentlig grund til, at vi har omkring 2.000 medlemsskaber og hver uge sender i 52 timer. Det fra musik til servicemeddelelser, gudstjenester, aktuelle indslag med kunstnere, bingospil, og meget andet. I alt yder Slots-& Kulturstyrelsen et årligt tilskud til driften på kr. 130.000. Det er et meget beskedent beløb, som suppleres op med overskud fra bingospil, Koda Gramex, indsamlinger, medlemskontingenter, sponsorater fra virksomheder inden for vort sendefelt og på anden vis, hvor der kan laves penge, siger Heine Pedersen.

-Midtfjord Radio er lokalområdets radio. Vi har en alsidig radio, som vi er klar til at tilføre noget nyt. Vi arbejder på at uddanne vore frivillige, så de får de optimale muligheder for at lave gode udsendelser. Har man lyst til at være med til at lave radio, så kig ind på vort kontor, er opfordringen fra formanden.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!