Torsdag d. 22. august 2019 - �rgang 14

Ny generation af kunstgræsbaner kan redde stadionprojekt i Løgstør

04-05-2019

Stadionprojektet i Løgstør er strandet på manglende økonomi til flytning af boldbanerne. I den kommende uge skal Kultur- og fritidsudvalget kigge på tre scenarier til den videre proces.

Af Jacob Dalgaard

De lange arkæologiske render på marken overfor Lanternen på Sdr. Ringvej har i et år mindet forbipasserende om et stadionprojekt, der er kørt af sporet. Kommunen har forlængst bevilget 9 millioner kroner til at flytte boldbanerne fra Frederik Den VII's Allé til Lanternen. I alt skulle der anlægges en opvisningsbane, en kunstgræsbane og fem træningsbaner. Problemet opstod, da en licitation viste, at det alt i alt ville koste 15 millioner kroner.

I stedet sendte kommunen opgaven ud i en såkaldt omvendt liciation for at se, hvor meget, der kunne fås for de 9 millioner kroner. Den opgave var der slet ingen, der ønskede at byde ind på.

Derfor er Kultur- og fritidsudvalget presset helt tilbage på banen, når udvalgets medlemmer mødes på onsdag for at finde en måde at vende et truende nederlag til sejr.

Der tegner sig tre scenarier, som forvaltningen har opstillet. Det ene er at opgive kampen og droppe flytningen af boldbanerne. Et andet er søge om en tillægsbevilling på 1-1,5 millioner kroner for at komme et skridt videre.

Ny type kunstgræsbane kan være vejen

For udvalgets formand, Asger Andersen (S), er det dog en tredje mulighed, der er den mest tiltalende. En leverandør har henvendt sig med en ny generation af kunstgræsbaner, hvor en underliggende membran kan spares. Asger Andersen ved ikke, hvor meget billigere det gør anlægsprojektet, men der er andre gevinster, som gør denne banetype interessant.

På driftssiden vil der for Løgstør Idrætsforening blive en besparelse på cirka 140.000 kroner til vandafledning på den nye type bane i forhold til den gamle, og så løser den nye bane også et miljøproblem med den type af kunstgræsbaner, der eksempelvis er anlagt i både Farsø og Aars med tonsvis af gummigranulat, der spredes til naturen.

- Den nye generation af kunstgræsbaner kommer belejligt, da den løser udfordringer både med hensyn til anlæg, drift og miljø, siger Asger Andersen, der har bedt forvaltningen på rådhuset til straks at tage action for at få de nødvendige informationer bragt til torvs, inden onsdagens møde.

Men indtil videre henligger det planlagte baneområde fortsat som en arkæologisk udgravning, og uanset udfaldet af politikernes håndtering af stadion-problematikken på onsdag, bliver der næppe muligt at spille fodbold på arealet i 2019.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!