Mandag d. 21. maj 2018 - Årgang 13

Ny sognegård bygges sammen med Løgstør kirke

20-04-2017

1. maj kl. 11 begynder Løgstør Menighedsråd at fjerne den gamle konfirmandbygning og kapel ved Løgstør kirke for at give plads til en ny sognegård.

Af Jacob Dalgaard

Efter mange års tilløb er der nu udsigt til en ny sognegård i Løgstør. Menighedsrådet har netop fået en bevilling på 15 millioner kroner i hus, og dermed er der grønt lys for at iværksætte det projekt, som rådet har haft liggende i skuffen med myndighedernes blåstempling i et par år.

Det fortæller menighedsrådsformand Erling Vingborg.

Det nye sognehus kommer til at indeholde kapel, to konfirmandstuer, toiletter, køkken, møderum, personalefaciliteter, to præstekontorer og et kontor til kordegnen samt et arkivrum.Sognehuset bygges sammen med kirken med en glasfoyer langs hele nordsiden af kirken. 

Netop glasfoyeren er det mest bemærkelsesværdige ved byggeriet. At Løgstør kirke ikke er omkranset af en kirkegård i modsætning til de øvrige kirker i Vesthimmerlands Provsti, har været afgørende for at få lov til at bygge sognegården sammen med kirken, der er fra 1893, vurderer Erling Vingborg. Han glæder sig derfor over, at tegningen fra Krogh Madsen Arkitekter i Aars er blevet godkendt uden forbehold af både den kongelige bygningsinspektør og Nationalmuseet.  

I det hele taget fremhæver både han og kordegn Kristian Haldrup et godt samarbejde med arkitektfirmaet.

Når den nye sognegård står klar omkring 1. marts 2018, skal det nuværende sognehus på den modsatte side af Østergade sælges. Bygningen købte menighedsrådet i 2005 af Løgstør Kommune. Rammerne har dog været for trange, idet det største lokale højst kan rumme omkring 50 mennesker. I den nye sognegård kan de to konfirmandstuer ved at åbne en foldevæg lægges sammen og godkendes til 149 mennesker.

Erling Vingborg glæder sig til at kunne tage det nye sognehus i brug:

- Alle de større byer - og også mange af de mindre - har fået et sognehus. Vi er de eneste, der ikke har faciliteterne til at samle mange mennesker. Med den glasoverdækkede foyer bliver der også mulighed for at afholde mange flere spændende ting i tilknytning til kirken.

Der var inviteret 5 håndværksvirksomheder til licitationen på byggeriet. Det blev Henriksen & Madsen, der vandt licitationen.

Byggeriet påbegyndes umiddelbart efter årets konfirmationer og er planlagt til at være afsluttet inden konfirmationerne næste år. Det vil ikke blive nødvendigt at lukke kirken. Dog vil der i følge Erling Vingborg kun afholdes bisættelser og begravelser om lørdagen, når håndværkerne holder fri. På hverdage vil der således blive henvist til nabokirkerne.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!