Fredag d. 10. juli 2020 - �rgang 15

Nyt madpakkehus og kajakhus indviet i Vilsted

03-06-2019

Et nyt hus på havnen i Vilsted blev søndag indviet med en masse naturaktiviteter.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Knap 100 mennesker var mødt frem, da skovfoged Leif Kogsgård Lyngsø fra Naturstyrelsen og borgmester Per Bach Laursen i går indviede den nye bygning på Vilsted Havn.

Byggeriet rummer et toilet og madpakkefaciliteter med borde og bænke, og der er også infotavler med kort og billeder af de fugle, der lever ved Vilsted Sø. I den anden ende af bygningen er der blevet plads til Vilsted Kajakklub, der nu endelig har fået plads til klubbens 15 kajakker nede ved søen.

Hidtil har Vilsted Kajakklub opbevaret kajakkerne hos private rundt om i Vilsted, men med klublokalet helt nede ved søen bliver det meget lettere at tage en tur på vandet, og Lene Haugaard fra klubbens bestyrelse forudser, at det også kan give klubben flere medlemmer end de 16, der er i dag.

Det nye madpakkehus har været på tegnebrættet siden 2013, og da en mindre toiletbygning på stedet blev brændt ned, blev idéen gjort til virkelighed. Det har kostet 650.000 kroner at bygge træhuset. Lokale & Anlægs Fonden har bidraget med 180.000 kroner, og Aage V. Jensnes Fonde, som ejer søen, har skudt 350.000 kroner i projektet.

Vilsted Kajakklub har for sit vedkommende indskudt 50.000 kroner via midler fra Landbypuljen, og klubbens medlemmer har medvirket til byggeiet med arbejdskraft for yderligere 75.000 kroner.

Det er de to lokale virksomheder Henriksen & Madsen samt CBS BYG, der har opført bygningen.

Ved indvielsen var der mulighed for at prøve en række af de aktiviteter, der er ved Vilsted sø: Kajaksejlads, bådsejlads, fiskeri og fuglekiggeri med erfarne ornitologer. Løgstør Sportsfiskerforening tilberedte fisk over bål, og de fremmødte kunne blandt andet smage på geddefrikadeller.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!