Onsdag d. 19. juni 2019 - �rgang 14

Nyt tilbud til iværksættere afløser gammel ordning

05-01-2019

De 11 nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland har sammen udviklet StartUp Club, som et særligt tilbud til de nordjyske iværksættere. Tilbuddet erstatter det tidligere iværksætterprogram NewBizz.

Der skal fortsat være et attraktivt regionalt tilbud til de nordjyske iværksættere, der står overfor at starte egen virksomhed. Det var de nordjyske erhvervsaktører enige om, da det regionale og EU-støttede program NewBizz udløb til nytår.

Alle erhvervskontorerne yder ligesom Erhverv Væksthimmerland sparring og vejledning til de nordjyske iværksættere, men de ønsker også fremover at have et ekstra tilbud til iværksættere, som er ens på tværs af kommunerne. De 11 nordjyske erhvervskontorer og Erhvervshus Nordjylland står derfor sammen om det nye initiativ StartUp Club, som er udviklet i en arbejdsgruppe nedsat af Nordjyske Erhvervschefers Samarbejdsgruppe (NES), hvor Erhverv Væksthimmerland er repræsenteret. 

- I Vesthimmerland tror vi på, at iværksætterlysten og de gode idéer er med til at skabe morgendagens løsninger og nye arbejdspladser. Vi ved, at man med professionel sparring og vejledning i opstarten har de bedste forudsætninger for at lykkes og få den mest bæredygtige forretningsplan. Derfor har vi sammen på tværs af Nordjylland udviklet dette unikke tilbud til de nordjyske iværksættere, siger Dan Skovgaard, erhvervschef i Erhverv Væksthimmerland.

En effektvurdering af de tidligere nordjyske iværksætterindsatser viser, at rådgivningsindsatsen har medført 15 procentpoint højere overlevelse og gennemsnitlig 0,8 yderligere skabte jobs pr iværksætter, der har været i et professionelt forløb.
I det nye forløb er der lyttet til iværksætternes ønsker ud fra de tidligere iværksætterprogrammer.

- Vi har haft fokus på, at det nye tilbud er smidigt og med mindre bureaukrati. Samtidig vil der være en bedre opfølgning på den enkelte iværksætter og deres udvikling, fordi det har iværksætterne ønsket, forklarer Tonny Thorup, der er formand for NES. 

Rådgivning baseret på frivillighed

Erhverv Væksthimmerland tilbyder sparring til iværksættere igennem StartUp Club. Via StartUp Club kan nye iværksættere herefter for et mindre beløb få adgang til to timers rådgivning hos tre forskellige private rådgivere som fx advokat, revisor og markedsføringsbureauer.

Det nye initiativ er udviklet i samarbejde med et repræsentativt udvalg af private rådgivere, som giver udtryk for, at de fortsat gerne vil bidrage til at få de nordjyske iværksættere godt fra start.

- Iværksætterindsatsen i Nordjylland har altid været en prioriteret indsats baseret på et godt samarbejde mellem Erhverv Væksthimmerland og de mange private rådgivere. Vi har derfor en rigtig god tradition for at arbejde sammen med de private rådgivere i Vesthimmerland, og vi ved, at rigtig mange private rådgivere ønsker at støtte op om at give vores iværksættere den bedst mulige start, siger erhvervskonsulent Kirsten Heisz. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!