Den 18. og 23. juli kan man møde landmandsfamilien på Livø og komme med en tur i marken.
Livø er ejet af Miljø- og Fødevareministeriet og forvaltes af Naturstyrelsen Himmerland, som driver et forsøgs- og demonstrationslandbrug på øen.
Der dyrkes mange af de gamle kornarter og -sorter. F.eks. enkorn, emmer, spelt, hallandshvede, goldblume, ølands- og dalarhvede. Desuden afprøves hvert år nye afgrøder. Bl.a. dyrkes der i år maltbyg til whiskyproduktion i samarbejde med Søgaards Bryghus.
Den 18. og 23. juli vil landmand Karsten Kærgaard fortælle de spændende historier om kornet på markerne, og hvorfor de er grundlaget for vores civilisation i dag. Undervejs kan øens Angus kødkvægsbesætning også ses, når den er i gang med at udføre naturpleje.
Livø har været økologisk siden 1991, så landmanden vil fortælle om de erfaringer og udfordringer, der er ved at drive økologisk landbrug i almindelighed og at gøre det på en ø i særdeleshed.
Efter gåturen i marken er der fællesspisning på gårdspladsen under lindetræerne, og der bliver naturligvis serveret en menu af øens produkter. Der bliver mulighed for at smage Anguskød fra øens kødkvægsbesætning, hjemmebagt brød af kornet fra markerne, og der vil også være både vegetariske og glutenfrie retter.