Fredag d. 19. juli 2019 - �rgang 14
Omkring 700 kvadratmeter af Christiansmindeskovens nordøstligste hjørne er blevet fjernet.

Oprør efter rydning af Christiansmindeskoven

20-12-2018

Endnu et stykke af Christiansmindeskoven er blevet ryddet, og det har givet dønninger på Løgstørs Facebook-side.

"Så røg der et stykke mere af fredsskoven Christiansminde. Nu kan den snart leve op til sit matrikel navn Løgstør Markjorde. Gad vide hvilke træer der står for skud næste gang. En ting er sikker at en storm nok skal hjælpe med fældningen. Hvor mon erstatningsskoven skal plantes og hvem betaler? Kommunen eller hvad? Rundkørelser og lysregulering har de ikke råd til, men skovfældning er der masser af penge til."

Med dette indlæg på Facebook har Niels Winde sat en følelsesladet diskussion i gang, efter at Vesthimmerlands Kommune har ryddet 600-700 kvadratmeter af det nordøstligste hjørne af Christiansmindeskoven.

Flere har fulgt trop. Blandt andre Tove Madsen:

"Nu må de snart stoppe med at fælde træer i vores dejlige skov, så er det på tide, byens borgere kommer op på tæerne og protesterer."

Men protester vil næppe hjælpe, for Vesthimmerlands Kommune har faktisk solgt dette hjørne af skoven til det anpartsselskab, som er i gang med at opføre et punkthus med 8 lejligheder på den grund, hvor Løgstør hallerne lå indtil for et år siden.

Det bekræfter borgmester Per Bach Laursen. Økonomiudvalget solgte hjørnet af skoven med, da halgrunden blev solgt.

- Det var en del af et kompromis for at få Løgstør Hallerne væk, og jeg håber, man lægger mærke til, at man får et flottere område deroppe, siger Per Bach Laursen.

Han er erkender, at det følelsesmæssigt kan svært, når store træer forsvinder, og han siger til Lokaltindblik.dk, at det ikke kommer på tale at sælge mere af skoven med ham som borgmester.

I debatten på Facebook skriver Niels Winde endvidere, at kommunen har forsøgt at omgå loven om fredskov. Det afviser borgmesteren imidlertid.

Da en del af Christiansmindeskoven blev ryddet for at give plads til en lysning, hvor der blandt andet afholdes Løgstør Open Air, fik Vesthimmerlands Kommune den fornødne tilladelse at fælde træerne mod at plante erstatningsskov, og det er sket ved det nye Løgstør Natur- og Ridecenter. Selv om det ligger flere år tilbage, blev der ved samme lejlighed givet tilladelse til at fjerne de træer, der nu er blevet fældet og gravet op, forklarer Per Bach Laursen. 

En del af købsaftalen med anpartsselskabet bag lejlighedsbyggeriet er, at Vesthimmerlands Kommune skal rydde området.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!