Onsdag d. 30. september 2020 - �rgang 15

Over 200 tog flugten til Hvalpsund

06-09-2020

Dette års udgave blev flyttet og måtte søndag inddeles i tre afdelinger mod normalt 2.

Tekst & foto: Per Lyngby

Forårets nedlukning i Danmark betød også, at triathlonstævnet “Flugten til Hvalpsund” ikke kunne afvikles i starten af juni som planlagt. I stedet blev der arrangeret en ny dato i starten af september, og søndag kunne de seje triathleter så kaste sig Limfjordens bølger og indlede de barske strabadser.

Af hensyn til corona-restriktioner blev søndagens stævne afviklet med en række forholdsregler, således var der i alt 3 starter fra færgen Mary med 2 timers mellemrum, så man kunne overholde forsamlingstallet på 100 og samtidig undgå trængsel i målområdet. Desuden bar alle atleter mundbind ombord på færgen og kunne først fjerne dem, umiddelbart før de hoppede i vandet.

Lokaltindblik var, iklædt mundbind og kamera, med på færgen, da anden gruppe blev sat i vandet klokken 10. Her kunne en af arrangørerne, Mads Nyrup, fortælle, at man var glade for, at stævnet kunne gennemføres, og at man har gjort sig alle forberedelser, så det kunne afvikles med hensyntagen til de gældende restriktioner. Det har også betydet, at man ikke har gjort så meget ud af at samle publikum. Mange havde dog fundet vej til stranden ved Hvalpsund, hvor tilskuerne med pæn afstand imellem sig kunne følge atleterne anstrengelser til vands, til cykel og på løbeben.

“Der har helt klart også været et behov for deltagerne for at komme ud og være med til sådan et stævne efter en række aflysninger i foråret og sommeren”, siger Mads Nyrup.

I målområdet mødte Lokaltindbliks udsendte to deltagere, som for tredje år i træk havde fundet vej til Vesthimmerland for at deltage i det populære arrangement. De ankom et par dage i forvejen og var indlogeret i en vens sommerhus i Louns, således at de kunne være velforberedte og udhvilede, inden det gik løs med 950 meter svømning, 46 kilometer cykling og godt 10 kilometers løb.

Vejret var rimelig godt, men der var dog en del blæst, som gjorde svømmeturen til lidt af en udfordring. De fleste klarede dog strabadserne, og der var kun enkelt, som måtte have hjælp fra en af de mange både, kajakker eller paddleboards, som var i vandet for at sikre deltagerne hjælp, hvis der skulle være behov for det.

205 stillede til start, og af dem kom 193 i mål og fik noteret en sluttid, som kan ses her: https://my.raceresult.com/128526/results?lang=dk  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!