Søndag d. 24. juni 2018 - Årgang 13

På forkant med Danmarkshistorien

13-08-2017

DR’ s nye Danmarkshistorie ”Historien om Danmark” fik i foråret en flyvende start. Afsnittene formidler på godt en time de store træk af Danmarkshistorien, mens de mere lokale aspekter af historien skal søges andetsteds. Vesthimmerlands Museum er derfor på forkant med de nye afsnit af serien, som starter til september, og inviterer til en lang række af spændende arrangementer, som tilfører en lokal vinkel på den store fortælling.

Lerkenfeldt Gods ved Farsø fremstår som et af Danmarks mest maleriske og stemningsfyldte bygningsanlæg fra adelens storhedstid i 1500-tallet og danner den 20. august rammen om et af efterårets mange arrangementer, der alle er tænkt som et udvidet supplement til tv-serien.

”På Vesthimmerlands Museum har vi i mange år arbejdet meget udadvendt og inddragende, og det gør sig også gældende i forhold til efterårets spændende arrangementer”, fortæller museumsinspektør Maria Clement Hagstrup.

Fælles for alle arrangementerne er, at de tilfører en ekstra dimension til tv-serien, som i sagens natur bliver nødt til at foretage valg, og dermed fravalg, når flere hundrede års historie skal dækkes på blot 60 minutter. Et besøg på Lerkenfeldt Gods er dermed et godt udgangspunkt for at fortælle om renæssancekultur, adelsvælde og det danske landbosamfund set med vesthimmerlandske øjne.

Ønsket fra Vesthimmerlands Museums side er naturligvis at give folk gode oplevelser og ny viden om det område, de kommer fra, men samtidig også at perspektivere serien og få flere vinkler belyst.

Efteråret byder således på en bred palette af gode oplevelser, der indbefatter dansk socialhistorie på Livø, en bustur rundt til væsentlige steder, der fortæller om 2. Verdenskrig i Vesthimmerland, foredrag, rundvisninger og meget mere.

Der er også aktiviteter for hele familien på programmet, når Stenaldercenter Ertebølle i samarbejde med DGI og P4 Nordjylland den 3. september inviterer til STONEMAN. En gratis, spændende oplevelsestur på 4 km med indlagte aktiviteter, hvor man kan opleve stenalderen på egen krop og blandt andet være med til at finde stenalderens dyr, have hænderne helt nede i en køkkenmødding og skyde en "hval".
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!