Søndag d. 16. december 2018 - Årgang 13

Pengeuge besøger Aars

12-03-2018

Pengeuge 2018 er skudt i gang, og I Aars har Dorthe Rask og Sara Byrne fra Spar Nord besøgt Østermarkskolen, hvor de gav de unge indsigt i hvordan de håndterer deres privatøkonomi. Med til undervisningen havde privatkundechef Dorthe Rask også en række gode råd til, hvordan de unge færdes mere sikkert på nettet.

Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening arrangerer Pengeuge 2018 i perioden 12.-16. marts. Formålet med Pengeuge er at højne børn og unges finansielle forståelse gennem undervisning i matematik i grundskolens ældste klasser. Som noget nyt vil der i år også blive sat fokus på de unges færden på nettet.

710 bankdirektører og rådgivere fra landets banker står parat til at kickstarte årets pengeuge, som igen i år sætter fokus på unge og økonomi. Tusindvis af elever sidder klar til at tage imod og lære mere om økonomi og digital sikkerhed.

Alt for mange unge ender i gældsfælden
Tal fra RKI viser, at alt for mange unge er fanget i RKI. De ender der, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi. Det rettes der nu op på.

”De unge har lært om budget – om indtægter og udgifter -  og hvad der kræves for at økonomien hænger sammen både som hjemmeboende og som udeboende”, udtaler Dorthe Rask, som har god erfaring fra undervisning af skoleklasser gennem de senere år.

”Jeg oplever, at de unge er meget engagerede og interesseret i at høre om løn, skat, rente, budget osv. og de ved jo godt, at det også en dag bliver aktuel for dem, og derfor også synes, det er rart at blive klædt på til den dag det sker. Herudover diskuterer vi også sikkerhed i forbindelse med brug af internettet og vejleder dem i at færdes sikkert – herunder undgå at dele koder med andre,” slutter Dorthe Rask.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!