Fredag d. 24. maj 2019 - Årgang 14

Per Nyborg: Det er noget makværk

04-03-2019

Det er noget makværk at fjerne olieforurening på Rønbjerg Havn med penge, der skulle være brugt på bygningsvedligeholdelse, mener konservativt byrådsmedlem. Konkret blev en renovering af taget på administrationsbygningen i Løgstør udskudt.

Af Jacob Dalgaard

Som tidligere omtalt var Per Nyborg (K) helt fremme i skoene på det seneste byrådsmøde i Vesthimmerland i torsdags. Han havde også en klar holdning til den ekstra halve million kroner, som Teknik- og miljøudvalget havde fundet til at fjerne en uforudset olieforurening på Rønbjerg Havn.

Pengene havde udvalget taget fra en anden af udvalgets konti - nemlig fra kontoen til bygningsvedligeholdelse. Dog uden støtte fra det socialdemokratiske medlem Anders Kjær Kristensen.

Da denne prioritering skulle godkendes i byrådet, valgte Per Nyborg at bakke op om Anders Kjær Kristensens afvisning af at tage pengene fra en anden konto.

- Det er dybt godnat at tage penge fra vedligeholdelseskontoen, når kommunens bygningsmasse trænger til at renovering. Jeg foreslår, at pengene tages fra andre steder på havneområdet, sagde Per Nyborg og henviste til endnu ubrugte midler til renovering af Kongekajen og ophalerbeddingen i Løgstør.

Men Per Nyborg og Anders Kjær Kristensen stod alene om deres synspunkt, selv om Per Nyborg vist troede, at han havde sine partifæller bag sig. Men Per Nyborgs linje viste sig tydeligvis ikke at være clearet af med de øvrige konservative i byrådet.

Gruppeformand Henrik Dalgaard forsøgte at glatte ud:

- Jeg har selv i Teknik og Miljøudvalget foreslået, at tage pengene til olieoprydningen fra Kongekajen, men vi fik at vide fra administrationen at en udskydelse af tagrenoveringen var det bedste bud, og man må vælge sine kampe med omhu, sagde Henrik Dalgaard og konstaterede, at der nu allerede mangler 500.000 kroner til bygningsvedligehold inden næste budgetår.

Borgmester Per Bach Laursen bakkede 100 procent op om Teknik- og miljøudvalgets anbefaling.

- Jeg er glad for at udvalget har fundet pengene indenfor deres eget område, og jeg har tillid til, at hvis Teknik- og miljøudvalget i løbet af året finder pengene, så bliver taget på administrationsbygningen også lavet. Men hvis tilgangen til det er, at vi skal være så låst, at vi ikke kan prioritere mellem forskellige konti, så bliver vi nødt til at lave puljer til uforudsete udgifter, og det er nok heller ikke en ønskelg løsning.

Olieforureningen i Rønbjerg er allerede udbedret, og nu må udskiftningen af taget i Løgstør vente på, at der igen er penge i kassen, og Per Nyborg må se flertallet gå ind for makværket.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!