Onsdag d. 12. august 2020 - �rgang 15
Pernille Vigsø Bagge tiltræder 1. juni som sognepræst i Løgstør-Aggersborg-Kornum-Løgsted pastorat

Pernille Vigsø Bagge udnævnt som ny præst i Løgstør-Aggersborg-Kornum-Løgsted

15-04-2015

Det er et særdeles kendt ansigt, der 1. juni tiltræder som sognepræst i 4-sogns-pastoratet Løgstør-Aggersborg-Kornum-Løgsted, når 40-årige Pernille Vigsø Bagge tiltræder i sit drømmejob.

Af Jacob Dalgaard

Hun er nok bedst kendt som politiker og forfatter. Men nu får menighederne i de fire sogne snart en helt anden side af Pernille Vigsø Bagge at se. Blandt 8 ansøgere til den ledige stilling som sognepræst i Løgstør-Aggersborg-Kornum-Løgsted pastorat har den teologi-uddannede politiker trukket det længste strå.

"Jeg er bare så glad. Det er mit drømmejob. Det er den kirke, jeg selv har gået i kirke i, det er her, jeg er konfirmeret og gift, og det er her mine børn er døbt, og det er her i området, jeg gerne vil bo," siger Pernille Vigsø Bagge, som siden 19. marts har måttet holde på hemmeligheden om sin nye fremtid.

Først i dag har kirkeministeriet underskrevet dokumentet, der endeligt gør stillingen til Pernilles. Og det glæder Erling Vingborg, formand for menighedsrådet i Løgstør:

"Jeg har store forventninger, og jeg tror også, jeg kan tale på alle fire menighedsråds vegne, når jeg siger, at vi er glade for at kunne ansætte Pernille. Hun er en gevinst for den danske folkekirke og løfter gennemsnittet," siger Erling Vingborg.

Han oplyser, at Pernille Vigsø Bagge bliver ordineret som præst i Viborg Domkirke den 22. maj af biskop Henrik Stubkjær. Menighedsrådsformanden har dog endnu ikke den endelige dato for, hvornår hun bliver indsat som præst ved fire gudstjenester i de fire kirker.

Bliver i den hjemlige andedam

Pernille Vigsø erkender, at det er lidt utraditionelt at søge et embede i det sogn, hvor man selv er opvokset og kender så mange mennesker. Det har også ført til mange overvejelser, og hun har søgt råd hos andre præster. I den proces er hun nået frem til, at fordelene er større end ulemperne.

"Og så er det i øvrigt meget luthersk, at man finder en præst i sin egen menighed," tilføjer hun.

Pernille Vigsø Bagge blev uddannet teolog allerede i 2004. Året efter blev hun valgt til Folketinget for SF, og i 2013 også til byrådet i Vesthimmerland. Forinden havde hun fra 2001 og frem til valget som folketingsmedlem også repræsenteret partiet i kommunalbestyrelsen i daværende Løgstør Kommune.

Når det forestående folketingsvalg kommer, udtræder hun af Folketinget, og hun forventer heller ikke at stille op til næste byrådsvalg.

Nu vil hun hellige sig sit nye præsteembede, men det politiske engagement vil sikkert også smitte af her. Hun vil fortsat engagere sig i lokalsamfundet, siger hun og tilføjer, at menighederne i de fire sogne vil få en præst, der holder af den traditionelle højmesse. Men hun vil også give plads til andre former for gudstjenester, der er mere familierelateret i bestræbelserne på at møde sognebørnene i øjenhøjde.

Í efteråret tog Pernille Vigsø Bagge fire måneders orlov fra Folketinget for at tage pastoraleksamen, hvor hun også var 1 måned i praktik som præst ved Lindholm og Nørresundby kirker. Ellers begrænser hendes praktiske erfaring som præst sig til undervisning af et konfirmandhold i Løgstør i 2004-2005 i et sygdomsvikariat.

Pernille Vigsø Bagge er gift med Michael Bagge, og parret har to døtre.

Pastoratet har i alt to præster. Den anden er Lars Lyngberg-Larsen.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!