Søndag d. 24. januar 2021 - �rgang 15
Foto: Niclas Jessen

Politidirektør går efter hurtig placering af politienhed i Vesthimmerland

16-12-2020

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen prioriterer at få fundet en placering til den nye, lokale nærpolitistation i Vesthimmerland.

Af Jacob Dalgaard

Med tirsdagens politiforlig faldt der en tiltrængt appelsin i Vesthimmerlands turban, da forligsparterne besluttede, at Vesthimmerlands Kommune skal have én af de 20 nye nærpolitistationer i Danmark. Når euforien har lagt sig, kan kampen om den endelige placering indenfor kommunegrænsen så begynde.

Beslutningen om placeringen ligger hos politiets ledelse, men direktør i Nordjyllands Politikreds, Anne Marie Roum Svendsen, agter ikke at gå solo. 

- Det er noget, jeg vil drøfte med borgmestre og kommunalbestyrelser. Vi har nogle politifaglige synspunkter, og de har nogle borgerfaglige synspunkter, som vi skal tage højde for. Men det er noget, jeg vil tage fat i med det samme, siger Anne Marie Roum Svendsen til Lokaltindblik.dk.

Præcist hvornår en placering ligger fast, vil hun ikke sætte en dato på.

- Forliget løber over en treårig periode, men det er min ambition at have den del på plads allerede det første år - og også gerne endnu før, siger politidirektøren. Hun tilføjer, at borgmestre i de nabokommuner, der ikke har en politistation, også vil blive inddraget i processen for at få en optimal placering i Vesthimmerland.

Nordjyllands Politi råder allerede over en bygning i Aars, som hovedsagligt bruges af politipatruljer om aftenen. Men det er ikke ensbetydende med, at den bliver ophøjet til den nye nærpolitienhed, påpeger Anne Marie Roum Svendsen, der vil se på en lang række andre faktorer i processen.

Den nye station skal bemandes med mindst 5 politibetjente, og den skal holde åbent mindst 15 timer om ugen. Forliget betyder, at der skal uddannes 450 ekstra politibetjente ved udgangen af 2023. Samlet set vil der således være ca. 11.700 politibetjente i politistyrken, hvilket er et historisk højt antal. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!