Onsdag d. 19. juni 2019 - �rgang 14

Politikere ønsker tilsynets vurdering af mulighed for dagligvarebutik på børnehavegrund

09-01-2019

Efter vedtagelsen af en ny udviklingsplan for Løgstør har Grata ApS på ny sendt en ansøgning om, at der gennemføres ny planlægning, som gør det muligt at etablere en dagligvarebutik på Limfjordsvej på grunden, hvor børnehaven Kridthuset engang lå.

Af Jacob Dalgaard

Medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune går med livrem og seler, når det gælder udvikling af børnehavegrunden. I princippet er udvalgsmedlemmerne enige om at udvide detailhandelsområdet til Limfjordsvej og gøre plads til flere butikker omkring Netto-rundkørslen. Men den specifikke grund er blevet en kilden sag.

Årsagen er, at en ejendomsudvikler tidligere ønskede at købe grunden, der ligger på Limfjordsvej 2-4, af Vesthimmerlands Kommune. Men handlen gik i vasken, da der ikke var mulighed for at bygge detailforretning på stedet. I stedet blev grunden opkøbt af Grata ApS for 450.000 kroner.

Henrik Dalgaard fra Det Konservative Folkeparti frygter, at han kan blive stillet personligt til ansvar, hvis kommunen nu giver tilladelse til at der nu alligevel kan opføres en detailforretning på grunden.

- Hvis en developper har budt 4,5 millioner kroner for grunden og fik nej til at bygge detailforretning, og grunden så blev solgt til anden side for 450.000 kroner, og vi så giver lov til at bygge detailforretning, så vil jeg bare sikre mig, at vi har lov til at gøre det, siger Henrik Dalgaard, der frygter et erstatningskrav.

Derfor vil han have Ankestyrelsen, som fører tilsyn med kommunerne, til at sige god for, at kommunen kan åbne op for detailhandel på grunden.

- Det tager alligevel et år at lave plangrundlaget, inden der eventuelt kan bygges, og så ligger det lige til højrebenet, at vi spørger Ankestyrelsen for at få et klart svar. Vi har ganske vist fået tilsagn fra en advokat, men selv om 25 advokater siger OK til at vi kan give tilladelse til detailhandel på den omtalte grund, så er det til syvende og sidst kun Ankestyrelsen, der kan afgøre det, siger Henrik Dalgaard.

Henrik Dalgaard er ikke alene om bekymringen. Han og resten af Teknik- og Miljøudvalget anbefaler en udvidelse af detailhandelsområdet til en større del af arealet langs Limfjordsvej - men opfordrer samtidig Økonomiudvalget til at afklare, om en ændret planlægning kan medføre et erstatningsansvar.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!