Mandag d. 21. maj 2018 - Årgang 13

Radikal enegang mod vindmøller i Nørrekær

19-05-2017

Ninni Lodahl Gjessing ønsker ikke en offentlig høring om den fulde pakke på 40 nye vindmøller i Nørrekær Enge.

Byrådet i Vesthimmerland besluttede i går at sende planerne for Nørrekær Vindpark II i offentlig høring. Dermed får borgere og andre interessenter nu mulighed for at give deres holdning til den planlagte vindmøllepark til kende overfor politikerne.

Hovedforslaget går på 40 møller, men der er også sendt andre scenarier med færre møller i spil. De omhandler projekter med henholdsvis 37, 36, 34, 28 eller 0 møller.

På byrådsmødet i går stejlede Ninni Lodahl Gjessing (Radikale) overfor at sende planerne i høring. Hun noterer sig, at Økonomiudvalget selv har foreslået et projekt med 28 møller. Derfor er der ingen grund til at sende et forslag i høring med hele 40 møller, mener hun.

Men den holdning stod hun ganske alene med. Det øvrige byråd stemte for at sende planerne i høring for at få borgernes input til de forskellige scenarier. Både Venstre, SF og Konservative tilkendegav i samme ombæring, at de godt kan bakke op om det fulde projekt på 40 møller, hvoraf de 24 møller opstilles i Vesthimmerlands Kommune og resten i Aalborg Kommune.

Palle Jensen fra Socialdemokratiet gav ikke sin fulde støtte til 40 møller, men:

- Jeg synes, det er rigtigt, at vi sender forslaget om 40 møller ud i høring. Så kan vi altid justere bagefter, når vi har set høringssvarene.

Det er Vattenfall, der ønsker at opføre Nørrekær Vindpark II i området, hvor energikoncernen i forvejen har 13 møller. Vattenfall har de senere år opkøbt en lang række ejendomme i området for at bane vej for den store vindmøllepark, der fuldt udbygget kan forsyne 110.000 husstande med el.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!