Onsdag d. 24. april 2019 - Årgang 14
Jeanett Kaare og Zjakalen styrede slagets gang

Regionrådsmedlemmer i Aars for at lære af gymnasieelever

14-09-2018

En stor del af Regionsrådets medlemmer havde torsdag formiddag sat hinanden stævne på Vesthimmerlands Gymnasium og HF for at få noget input fra ca. 230 gymnasieelever fra VHG og nabogymnasierne til den regionale udviklingsstrategi, som rådet for øjeblikket arbejder med.

I erkendelse af, at regionsrådsmedlemmer ikke nødvendigvis taler helt samme sprog som de unge, havde man engageret Jeanett Kaare fra reklamebureauet Weltklasse og entertaineren Zjakalen som moderatorer, og de to styrede suverænt slagets gang.

Regionsrådsmedlemmerne Tina Just Kjellberg, Erik Høegh Sørensen, Gitte Lopdrup, Jess V. Laursen, Jørgen Hammer Sørensen, Lene Linnemann, Medzait Ljatifi, Mogens Nørgaard, Ole Stavad og Pia Buus Pinstrup fik således kun 12 sekunder hver af Zjakalen i den indledende runde til at tale i, for i dag var de mest med for at lytte til de unges visioner for, i hvilken retning regionen Nordjylland skal bevæge sig. Det var mantraet, der blev gentaget hele formiddagen.I erkendelse af, at regionsrådsmedlemmer ikke nødvendigvis taler helt samme sprog som de unge, havde man engageret Jeanett Kaare fra reklamebureauet Weltklasse og entertaineren Zjakalen som moderatorer, og de to styrede suverænt slagets gang.

Regionsrådsmedlemmerne Tina Just Kjellberg, Erik Høegh Sørensen, Gitte Lopdrup, Jess V. Laursen, Jørgen Hammer Sørensen, Lene Linnemann, Medzait Ljatifi, Mogens Nørgaard, Ole Stavad og Pia Buus Pinstrup fik således kun 12 sekunder hver af Zjakalen i den indledende runde til at tale i, for i dag var de mest med for at lytte til de unges visioner for, i hvilken retning regionen Nordjylland skal bevæge sig. Det var mantraet, der blev gentaget hele formiddagen.

Dagen blev blandt andet brugt på en politisk brainstorm, delt op i to halvlege, med henholdsvis overskriften ”Mit liv” og ”Min karriere”. Her skulle de forskellige blandede hold, der sad ved hvert sit bord, ved hjælp af mobiltelefonen give deres bud på, hvordan Regionsrådet kan klare nogle af de mange udfordringer, landsdelen har. F.eks. at de kulturelle institutioner i Nordjylland, såsom teatre og museer, skal kigge langt efter det unge publikum. At en stor del af de unge, efter endt ungdomsuddannelse, forlader landsdelen for at studere videre, uden senere at vende tilbage. Med affolkning af yderdistrikterne til følge.

Det er vigtige spørgsmål, som holdene fik ca. 3 minutter til at diskutere indbyrdes, inden svarene væltede ind på en storskærm, så hele salen kunne følge med.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!