Onsdag d. 24. april 2019 - Årgang 14
Renovest får nye affaldsbiler, der minder om denne, som affaldsselskabet allerede har.

37.000 nye containere til Vesthimmerland

01-09-2015

Renovest har sendt indkøb af nye containere til alle husstande i Vesthimmerland i udbud.

Af Jacob Dalgaard

Der investeres fra Renovests side 36 millioner kroner i den nye affaldsordning, der træder i kraft til nytår. Borgerne skal i højere grad til at sortere affaldet, inden det afhentes af Renovest, og det stiller krav til det udstyr, der skal benyttes til håndtering af affaldet, som i Renovest-jargonbetegnes som ressourcer, da det i endnu højere grad skal genanvendes.

5 nye affaldsbiler til 7,1 millioner er allerede blevet sendt i udbud, og det blev Mercedes, der vandt licitationen. Fire af bilerne er indrettet med to kamre, så de i én arbejdsgang kan tømme de nye todelte affaldscomntainere og dermed holde det sorterede affald adskilt. Den sidste lastbiler får monteret en kran så den kan tømme de affaldsøer, der opstillest ved eksempelvis boligblokke. Derudover vil den blive brugt til indsamling af storskrald.

Renovests fungerende direktør, Heine Munk, fortæller, at de nye lastbiler har en lav indstigningshøjde, hvilket er til gavn for chaufførernes arbejdsmiljø. Derudover er bilerne udstyret med alskens moderne udstyr som cyklistkamera og meget andet. Det forpligter jo at have vundet Sikker Trafik Erhverv-prisen 2014, fastslår Heine Munk.

37.000 containere til hustandene

Lige nu er opgaven med at finde en leverandør af de 37.000 nye todelte containere i gang. Containerne skal afløse de nuværende containere til papir og dagrenovation. Sidste frist for at give bud på opgaven er den 23. september, og senest dagen efter skal Renovest have leveret en vareprøve.

Renovest har i udbudsmaterialet betinget sig, at containerne er sorte og at de har bestemte rumfang samt at de er todelte. Der er også fastsat en maksimal bredde på 60 centimeter. Hvordan de mange containere i øvrigt kommer til at se ud, kan Renovest af gode grunde først melde ud i oktober, når licitationen er afsluttet.

Udbuddet af affaldscontainere indebærer også, at de mange affaldscontainere skal leveres ude på de enkelte husstande i hele Vesthimmerland, der hver især får tre nye containere til erstatning for de gamle, hvoraf papircontainerne indsamles. Containerne til dagrenovation er borgernes egne.

Udbuddet omfatter også 15.300 miljøkasser til miljøfarligt affald som eksempelvis batterier - samt 155 delvist nedgravede affaldsbeholdere til boligblokke.

Den nye affaldsordning træder i kraft 1. januar 2016, hvor de nye containere således skal være leveret ude hos brugerne.

Se her, hvordan ordningen bliver i praksis.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!